VIRKSOMHED, STATISTIK, VIRKSOMHEDSETABLERING

Den største fødestue for nye iværksættere

Flag 26-12-15 ~2 minutters læsning · 250 ord

New York City er det sted i USA, hvor der undfanges flest nye iværksættere. Det kan synes selvfølgeligt, fordi metropolen også er landets største by. Men det gælder også pr. indbygger. Big Apple har overhalet selveste Silicon Valley i disciplinen nye startups, viser en ny opgørelse fra tænketanken Kaufman Foundation.

SIlicon Valley i Californien har formenltig stadig den største koncentration af teknologivirksomheder, men New York ligger meget stærkt, når det gælder sociale medier, underholdninsindustri og fintech. Desuden nyeder iværksættermiljøet i New York indirekte godt af, at der skæres ned på antallet af medarbejdere i byens store finanssektor. De fyrede finansfolk glider nemlig over i de nye startup-virksomheder, som har stor brug for deres viden.

Boston har ifølge opgørelsen næstflest iværksættere pr. indbygger, mens Providence kommer ind på tredjepladsen. Først på fjerdepladsen kommer San Francisco, som ligger nabo til Silicon Valley. Efter at vestkysten har været på alles læber, når snakken falder på den amerikanske undergrund af nye virksomheder, så er det altså østkysten, der løber med de tre topplaceringer.

Samtidig viser undersøgelsen, at en amerikansk iværksætter i dag langtfra kun er en klon af Facebook-stifter Mark Zuckerberg. Altså en mand i begyndelsen af ‘30’erne med vildt krøllet hår og ifært tennissko. Tendensen er, at iværksætterne bliver både ældre og bedre uddannede. Den største andel af små virksomheder i USA ejes således af personer mellem 45 og 54 år - nemlig 32 pct., mens 28 pct. af de små virksomheder ejes af personer i alderen 55-64 år, fremgår det af artiklen.

Skribentmail: