SOCIAL, SUNDHED, KVALITET, HOSPITALER

Fik klaret sin stofskifte-sygdom

Flag 21-12-15 ~Et minuts læsning · 191 ord

I næsten et år tilbragte 48-årige Helle Overgaard nætterne på badeværelset i stedet for i sengen. Så slemt var hun plaget af kvalme og muskelkramper. Generne tvang hende endda væk fra sit arbejde som psykolog. Alligevel var der ikke nogen løsning i sigte. Det stofskifte, som hun var i behandling for, var nemlig uder kontrol, mente lægerne i Danmark.

Til sidst blev det dog uudholdeligt, og i november 2014 rejste hun til en klinik i Belgien for at få en second opinion. Her var diagnosen klokkeklar. Blodprøverne viste, at Helle Overgaard bl.a havde for lidt t3-hormon. Siden er danskeren kommet i t3-behandling, og hun er nu i bedring.

Problemet er ifølge artiklen, at danske læger er tilbageholdende med at ordinere thyreoid, som bl.a. indeholder t3. Det forklarer de med, at der også er en række usikkerheder og alvorlige bivirkninger forbundet med at få tilført stoffet. Helle Overgaard mener dog med sin erfaring fra Belgien i bagagen, at danske læger bør være knap så tilbageholdende med at ordinere thyreoid. Der findes personer, for hvem stoffet er den bedste løsning, lyder rådet fra psykologen, som nu igen ligger i sin seng om natten.

Skribentmail: