VIRKSOMHED, STATISTIK, LANDEJENDOMME, VINGÅRDE, VIRKSOMHEDSETABLERING

Danske landmænd oplever boom i udlandet

Flag 28-01-14 ~Et minuts læsning · 185 ord

På blot to år har danske landmænd sat produktionen af slagtesvin op med 60 pct. og antallet af søer op med 50 pct. I udlandet vel at mærke. Det fremgår af en opgørelse fra foreningen Danish Farmers Abroad, som tæller 95 pct. af de danske landmænd med produktion uden for landets grænser.

Bag procenterne gemmer der sig, at danske landmænd i 2013 producerede 4,0 mio. slagtesvin i udlandet, mens de havde tilsammen 150.000 søer - ligeledes i udlandet. Desuden stod danske farmere sidste år for opdyrkning af 375.000 hektar jord i udlandet. Det er en stigning i løbet af to år på 25.000 hektar.

Ekspansionen foregår især i Østeuropa - med Rusland og Ukraine som spydspidser.

Og alt tyder på at væksten vil fortsætte de kommende år. Alle de store danske selskaber inden for svineproduktion i udlandet har nemlig udvidelser på tegneprættet, fortæller Erik Jantzen, der er formand for Danish Farmers Abroad.

Væksten i udlandet står i diametral modsætning til udviklingen i Danmark, hvor svineproduktionen er svagt faldende. Det er bl.a. derfor, at slagteriet Danish Crown lukker slagterier og fyrer medarbejdere, fremgår det af artiklen.

Skribentmail: