VIRKSOMHED, STATISTIK

Danske landmænd sætter rekord i udlandet

Flag 21-04-16 ~Et minuts læsning · 182 ord

Mens en stor del af de danske landmænd i Danmark vakler et sted mellem dårlig økonomi og fallit, så har de danske bedrifter i udlandet sat ny produktionsrekord i 2015. 5,2 mio. slagtesvin har de produceret i det forgangne år, hvor de også har drevet 430.000 hektar jord. Det fremgår af en opgørelse fra Danish Farmers Abroad, der har næsten alle danskejede landbrugsbedrifter i udlandet som medlemmer.

Dermed producerer danske landmænd nu så mange svin i udlandet, at det svarer 29 pct. af svineproduktionen inden for Danmarks grænser.

Alligevel har de danske landmænd sat væksttempoet ned i 2015. Det skyldes især, at Ruslands boykot at importen af kød har fået priserne til at falde. Erik Jantzen, afgående formand for Danish Farmers Abroad, er dog overbevist om, at de danske landmænd i udlandet vil trykke mere på speederen i år.

Især danske bedrifter, som blev oprettet i udlandet før 2008, vil ekspandere i den kommende tid. Lige netop de bedrifter har nemlig haft mulighed for at belåne deres aktiver i Danmark, og det kan man ikke i dag, fortæller Erik Jantzen i artiklen.

Skribentmail: