VIRKSOMHED, GENERELT, LANDEJENDOMME, VINGÅRDE

Landbruget sætter rekord i udlandet

Flag 10-02-12 ~Et minuts læsning · 190 ord

Mens landbruget hutler sig igennem den dybfrosne danske økonomi, så sætter de danske landmænd rekord på udebane. Medlemmerne af Danish Farmers Abroad, som dækker 23 af de danske landbrugsbedrifter i udlandet, råder nu over 350.000 hektar jord uden for landets grænser. Samtidig sender de årligt 2,5 mio. svin på slagteriet fra deres udenlandske bedrifter.

Det er ny rekord, og de danske landmænd oplever for tiden en vækst i udlandet på 15-20 pct. om året, fortæller Erik Jantzen, der er formand for foreningen.

De danske landmænd ekspanderer bl.a. i østeuropæiske lande som Polen, Slovakiet og Rusland, men også lande som Kina, Brasilien og Paraguay er kommet med på det danske landmands-kort.

Landmændenes fremgang i udlandet kan også aflæses på bundlinien i form af en solid indtjening. Succes’en skyldes bl.a., at de har købt ejendomme i lande med meget lavere omkostninger. Samtidig gøder de bogstavelig talt den fremmede jord med al den viden og de erfaringer, som de har høstet i Danmark.

Ud over jorden og de mange grise råder foreningens landmænd også over 7000 malkekøer, 35.000 stykker kødkvæg, 150.000 får og lam samt 180.000 høns i udlandet, fremgår det af artiklen.

Skribentmail: