BOLIG, JURA, REGLER, BUREAUKRATI, BÅDE, EJENDOMSMÆGLERE, GRUNDE, JORD, LEDELSE

Xpert-svar om ejerforening

Flag UDLANDSXPERTERNE 04-10-10 ~2 minutters læsning · 370 ord

Hej Esther!

Tak for dit spørgsmål. Jeg kan huske at du tidligere har været i kontakt med mig angående jeres ejerforening i Kas.

Dit ny spørgsmål er ikke et jeg kan svare entydigt på, da jeg ikke helt kan vurdere hvad situationen er i jeres kompleks.

Hvis i foreksempel har fået stiftet jeres generalforsamling i 2005, virker det meget mystisk at der først er blevet afholdt generalforsamling for nylig.

Jeg har derfor meget svært ved at svare konkret på dine spørsmål, men jeg kan dog give et lidt mere overordnet svar.

Som udgangspunkt skal komplekser beliggende på forskellige matrikler også have deres egen seperate ejerforening, da sådanne komplekser må anses for at være uafhængige, da de også vil have deres egen byggetilladelse, egne tilladelser (iskan) etc.

Efterfølgende kan disse to ejerforeninger vælge at arbejde sammen, og for eksempel drive komplekserne samlet. Det kan vel bedst sammenlignes med to forskellige enheder der vælger at arbejde sammen.

Her bør man selvfølgelig sikre sig at samarbejdet er beskrevet i en samarbejdsaftale mellem de to selvstændige komplekser.

Selv har jeg dog kendskab til flere komplekser hvor situationen er meget indviklet/ kompliceret. Det kan feks være fordi et projekt med flere blokke er solgt som samlet kompleks, men placeret på forskellige matriker. Eller fordi en generator eller pool er placeret midt mellem to bygninger, der er solgt samlet, men som viser sig at være beliggende på forskellige matrikler.

Alle disse lidt mærkværdige situationer opstår dels på grund af en ofte ugennemsigtig tyrkisk lovgivning, manglende lovgivning samt ikke mindst manglede kompetanser hos både myndigheder samt de der fra starten (ofte bygherre) har haft med opdelingen at gøre.

Mit bedste råd til en løsning er at slå en streg over alt det gamle rod og starte forfra. Dette giver selvfølgelig altid ekstra udgifter, men er på baggrund af min erfaring ofte det der skal til for at tingene fremadrettet kan blive løst.

Hvad der i jeres tilfælde skal til, før i kan starte forfra kan jeg ikke sige. I bør dog skaffe jer et samlet overblik over alle de løse tråde, og så lade en person med erfaring i sådanne situatiuoner håndtere den fremadrettede problemløsning.

Held og lykke og med venlig hilsen

Bo Thygesen, direktør,

2Base Ejendomsmægler

Skribentmail: