BOLIG, JURA, REGLER, ADVOKATER, EJENDOMSMÆGLERE, GRUNDE, JORD, LEDELSE, REVISORER, RÅDGIVNING

Xpert-svar om ansættelse/afskedigelse af vicevært

Flag UDLANDSXPERTERNE 13-03-11 ~2 minutters læsning · 327 ord

Kære spørger,

Tak for dine spørgsmål. Uden at kende den specifikke situation kan mine svar ikke blive andet end generelle betragtninger ud fra den information du har sendt.

I sidste ende bør i som ejerforening selvfølgelig kontakte en advokat for specifik rådgivning.

I fald en vicevært er lovligt og korrekt ansat af et en ejerforening, er der helt faste regler for afskedigelse. Du kan sammenligne dette med et firmas afskedigelse af en medarbejder.

I fald det er arbejdsgiver der afskediger arbejdstager, skal der kort fortalt betales en kompensation til medarbejderen. Størrelsen af denne afhænger af hvor længe medarbejderen har været ansat. Ejerforeningens revisor eller administrator kan oplyse jer om det eksakte beløb for afskedigelse af netop jeres vicevært.

I fald det kan påvises at arbejdstager ikke har udført sit arbejde, og dermed afskediges på grund af forsømmelse, skal der ikke betales kompensation. Dette kan dog ofte være svært at bevise, og som arbejdsgiver skal man være sikker på at ens dokumentation er i orden inden en medarbejder afskediges uden kompensation.

Om vedkommende/ viceværten bor i jeres kompleks eller ej spiller ingen rolle….

I fald ejerforeningen ikke har lavet en ansættelseskontrakt med viceværten, drejer det sig jo ret beset om et ulovligt ansættelsesforhold. Uden at kende til de nærmere omstændigheder vil ejerforeningen være ansvarlig for ansættelse af sort/ ulovlig arbejdskraft, mens viceværten vil være ansvarlig for at udføre sort arbejde.

I fald ejerforeningen vælger at opsige samarbejdet med en vicevært der ikke er lovligt ansat, kan dette selvfølgelig lede til flere potentielle problemstillinger, da viceværten således kan anklage ejerforeningen for at have ansat ham uden lovlig kontrakt, uden at betale forsikring, pension etc..

Og selvom viceværten har været en del af disse lovovertrædelser, er der ingen tvivl om at ejerforeningen vil blive straffet hårdest.

Jeg kan derfor ikke andet end at på det kraftigste få ryddet op i et eventuelt ulovligt ansættelsesforhold hurtigst muligt.

Håber ovenstående kan hjælpe jer videre…

Med venlig hilsen

Bo Thygesen, direktør

2Base Ejendomsmægler

Skribentmail: