BOLIG, JURA, REGLER, ADVOKATER, EJENDOMME, EJENDOMSVÆRDISKAT, GRUNDE, JORD, KORRUPTION, LEDELSE, SKØDER, UDSIGTSBOLIGER, VILLAER

Uro omkring byggetilladelse i Malaga/Arenas bjerget

Flag UDLANDSXPERTERNE 11-01-10 ~3 minutters læsning · 465 ord

Vi er to par som har fået bygget et dejligt fælles hus i Andalusien for foden at Torre del Mar. Nærmeste bjergby er Arenas. Huset er en perle som ligger på alfavej ca. 580 m over havet. Udsigten er guddommelig og roen en lise for sjælen. Smukkere sted skal man lede længe efter.

Vi startede byggeriet i 2005 af det daværende «RS Co Costa Del Sol» fra Torre del Mar, som lukkede efter tragisk dødsfald af ejer og hans kone ca. 12 år efter. Ejeren var en karismatisk sælger, som kunne få en Beduin til at sælge sand i Sahara. Vi bløde danskere lod os smigre i stor stil. Dog skal det siges, at de havde en dansk konsulent ansat, som vi som danskere havde blindt tillid til, men hvor det senere viste sig, at han var ligeså korrupt som resten af teamet, eller måske var han fanget i nettet?

Efter lukningen af RS Co, overtog firmaets højre hånd byggeriet «Country Construction Costa del Sol», og det viste sig at han snød og bedrog os lige som den tidligere ejer. I forhold til den tidligere karismatiske ejer, var han dog gennemskuelig, bitter og vred. Hans firma lukkede meget hurtigt da Marabella korruptionen rullede hen over landet. Den danske konsulent forsvandt til Polen, hvor han i dag sælger drømmehuse.

Siden hen har det vist sig, at vores hus er bygget i et område som er udstykket ulovligt, hvilket vil sige, at alle de huse som ligger i området i virkeligheden er ulovligt opført. Loven siger, at man må bygge ét hus på 25.000 m2 landbrugsjord. I vores område er der bygget ca. 11 huse. Ingen af os har fået ibrugtagnings-tilladelser, hvilket efter spansk lov er lig med, total ejerskab af huset. Så vi har et hus som vi «ikke» ejer!

Vi som «ejer» af vores ejendom har dog sørget for lovlig El som er registreret, aflæses og betales efter Spansk lov. Vi har egen brønd som er registreret med certifikat og stempel fra Malagas hovedkontor og vi betaler ejendomsskat.

I næsten tre år har vi haft en spansk advokat tilknyttet, i håb om at få godkendt byggeri og grund som lovligt. Han har fået det originale skøde. Man forsøger i første omgang at ændre status fra Dryland til Wetland. Når vi mailer til advokaten svarer han ikke, og hvis han svarer er det altid med, at han venter på diverse papirer fra «the goverment» osv. Han påstår at vores papirer ligger i Townhall i Arenas, men spørger vi der, ryster de på hovedet.

Nu er mit spørgsmål. Er der nogen som kender til området og dets ulovlige byggeri, hører vi rigtig gerne fra Jer. Måske der er en løsning et eller andet sted derude!

De fire lykkelige ejere af drømmehuset i Spanien :O)

Mvh

Marianne Lohse

Skribentmail: