INVESTERING, JURA, REGLER, ADVOKATER

Er der fri vekselkurs i Spanien og hele EU?

Flag UDLANDSXPERTERNE 25-01-12 ~3 minutters læsning · 574 ord

Vi vekslede DKR til Euro i Malaga Lufthavn den 1. januar. Alle banker havde lukket, så vi valgte at bruge et vekselkontor ved navn: Exact Change!

Der var mange mennesker, og manden bag skranken talte flere gange beløbet som vi fik udbetalt, og alt så fint ud, med kvittering osv.

Det er altid lidt energikrævende for os, at slutte vores rejse fra Danmark til vores hus i bjergene ved Arenas. Det kræver meget opmærksomhed at køre en engelsk 4x4 på de hullede bjergveje, så vores tanker er mere på turen op i bjerget, end på vekselkurser.

Dagen efter nærlæser vi dog kvitteringen fra vekselkontoret, og opdager til vores store overraskelse, at vi manglede omkring 450 Euro.

Vekselkursen hos Exact Exchange var 9,134472 den 1. januar

Vekselkursen fra den Europæiske Nationalbank var 7,59730 den 1. januar - en difference på 1,537172 - hvilket i vores tilfælde handlede om 431 Euro, svarende til 3,232.50 DKR.

Vi kontaktede vekselkontoret pr. telefon, men de talte kun spansk, så det kom vi ingen vegne med.

Så besluttede vi os for at kontakte hovedkontoret i Madrid via e-mail. Vi kunne se, at de åbnede mailen, men vi hørte ikke fra dem.

Så kontaktede vi vores advokat og bankrådgiver i Torre del Mar. Begge sagde uafhængig af hinanden, at vi skulle være mere direkte og ikke for venlige i vores e-mail, faktisk skulle vi true dem med politiet, hvis ikke de betalte os differencen på vekselkursen.

Det gjorde vi så, og wupti svarede de inden for en time. De takkede os for vores e-mail, og forklarede, at de ville undersøge sagen med det samme og vende tilbage hurtigt.

Jeg ventede 1½ døgn, og ingenting skete. Herefter mailede jeg og pressede dem til at reagere. Jeg gav dem 4 timer til at vende tilbage med et bevis på, at de havde overført pengene til vores spanske bank i Torre del Mar.

Stilhed!

Dagen efter ringede jeg til kontoret, hvor jeg fik fat i en sekretær, som kun kunne et par få ord på engelsk. Dog forstod jeg af samtalen, at kontaktpersonen var til møde, men at vores sag var bragt i orden.

Et par timer senere kom der en mail fra direktøren af kontoret i Madrid.

Kort så fortalte han, at jeg var i min fulde ret til at klage og jeg bare kunne gå til politiet hvis jeg ville, det stod mig frit for. Dog skulle jeg være klar over, at de ikke har gjort noget forkert, for de var i deres fulde ret til at tage den kurs de ville, for der er fri vekselkurs i Spanien og hele EU.

Men- for ikke at få utilfredse kunder, valgte de dog at betale os forskellen i vekselkursen i løbet af ugen.

Jeg har undersøgt på internettet om der er fri vekselkurs i hele EU. Jeg kan ikke finde noget nogen steder. Det jeg kan se er, at den Europæiske Nationalbank fastsætter vekselkursen hver dag og sender den ud til de forskellige banker osv.

Nu er mit spørgsmål til Jer

Er det os som er helt gal på den, er det virkelig lovligt at tage den vekselkurs man har lyst til i Spanien og hele EU???

PS:- Uanset om det er rigtigt eller ej, synes vi det er tyveri ved højlys dag at tage 3.232,50 Dkr i vekselpenge. Måske det var på sin plads hvis vi havde vekslet et kæmpe beløb, men det er der ikke tale om.

Mvh

Marianne Lohse

my@coach-design.com

Skribentmail: