BOLIG, KØB, SALG, BUREAUKRATI, BÅDE, EJENDOMSMÆGLERE, LEJLIGHEDER, VILLAER

Bella Sicilia

Flag 28-07-11 ~2 minutters læsning · 373 ord

Kender vi ikke alle den dejlige følelse af, at have en drøm, som man brænder fro skal gå i oplevelse. Og når det pludselig en dag ser ud til at blive virkelighed, får man en virkelig dejlig fornemmelse omkring hjertet…

Vi tager hvert år på ferie hos vores familie på Sicilien. Det er med stor nydelse, og vi slapper af omkring mennesker vi holder af. Når vi er dernede, suger vi til os af indtryk, fra kulturen, maden, menneskene. Alt er så befriende. Mine svigerforældre er de kærligeste mennesker, og sørger altid godt for os, når vi er der.

Familien bor i en mindre by, en times kørsel fra Catania. Byen ligger ikke umiddelbart ved vandet, men bjergene som omringer byen, byder på smuk natur, og urørt terræn. Byen har ca. 4000 indbyggere, og hedder Mineo.

Vi har i længe overvejet, at vi selv kunne investere i bolig på Sicilien. Så kunne vi være tættere på familien i ferier, og nyde at have vort eget sted, hvortil vi kunne tage med venner og familie. Vi ønsker dog at bo et andet sted end lige i Mineo. Vi vil gerne være tæt på Palermo.

Dermed har vi kigget på lejligheder omkring Palermo. Vi har fundet adskillige muligheder. Endnu er det lidt hemmeligt, vi har altså ikke delt ídéen med hverken børn eller familie.

Vi syntes om byer som Castelbuono og Termini imerese. Vi tænker, at vi tager et møde med banken, hvor vi får fastlagt budget for køb af anden bolig. Vi har hus i Danmark. Når vi ved, hvad vi har at gøre godt med, vil vi tage kontakt til ejendomsmæglere, som så kan samle forslag, ud fra vort budget. Endeligt vil vi arrangere en besigtigelsesrejse.

Nu da vi står foran denne spændende oplevelse, er det naturligvis interessant at høre, om andre har været/skal igennem samme process?

Der er ganske givet en masse formaliteter omkring køb af bolig i udlandet. Og Italien er kendt for dets bureaukrati, modsat herhjemme. Men det skal ikke skræmme os.

Hvis nogle har lyst at være sparringspartnere, er vi åbne for dette. I kan altid fange os via mail. Eller skrive et svar herinde. Det er altid dejligt at høre fra andre i «samme båd».

Mange hilsner

Sanne

Skribentmail: