BOLIG, JURA, REGLER, BUREAUKRATI, EJENDOMSMÆGLERE, LEDELSE, LEJLIGHEDER, SKØDER

Xpert-svar om skøde

Flag UDLANDSXPERTERNE 19-10-11 ~2 minutters læsning · 382 ord

Tak for spørgsmålet. Uden at have andre detaljer end de du beskriver nedenfor, er jeg ret sikker på at problemet er som følger:

Når et byggeri sælges off-plan, altså under selve byggeprocessen, så skal sælger/ bygherre jo nummerere lejlighederne til brug i prislister etc..

Om bygherre så starter med at nummerere fra højre eller venstre side bestemmer han selv. Her efter starter salget og efterfølgende byggeriet.

På dette tidspunkt findes der kun eet skøde på hele byggeriet, og byggeriet er endnu ikke officielt opdelt i enkelt-boliger. Det vil altså sige, at de officielle numre på boligerne endnu ikke er fastlagte.

Når et byggeriet så er nået et vist stadie, skal bygherre lave det der på tyrkisk hedder «kat irtifaki», som kort fortalt går ud på at de enkelte boliger i projektet nu får deres eget skøde OG deres eget officielle bolignummer. Dette bestemmes af myndighederne, og kan godt være anderledes end dem bygherre havde givet boligen fra starten.

Dette er som regel ikke noget problem, da bygherre så informerer kunderne om dette allerede på daværende tidspunkt og sørger for at numrene bliver ændret.

Lad os antage at bygherre ikke videregiver denne information til kunderne, og ikke foretager sig noget. Så kan man sagtens forestille sig en situation hvor i som kunder har en købsaftale og skøde på bolig nummer 4, men at i bor i bolig nummer 3.

Dette er selvfølgelig problematisk.

Ud fra dine informationer lader det til at i har fået modsatrettede informationer, og derfor ikke ved helt hvad der rent faktisk er korrekt. I fald i har skøde på en anden bolig end i rent faktisk bor i, er dette en alvorlig sag. Mit råd vil derfor være følgende:

Ved henvendelse hos de relevante myndigheder kan i få udleveret de informationer om byggeriet som kan kaste lys over sagen. Her vil jeg anbefale at i lader et professionelt firma stå for dette, da det næppe er en opgave som private danskere kan overskue i Tyrkiet.

I fald det viser sig at i rent faktisk bor i andre lejligheder end i har skøder på, rejse dette selvfølgelig flere problemstillinger, som må løses når alle informationer foreligger.

Du er velkommen til at sende mig flere informationer, således at vi kan få afdækket problemet.

Med venlig hilsen

Bo Thygesen, direktør,

2Base Ejendomsmægler

Skribentmail: