BOLIG, JURA, REGLER, ARVEFORHOLD, BUREAUKRATI, DELEJERSKAB, LEJLIGHEDER, SKØDER

Xpert-svar om arv i kooperativ

Flag UDLANDSXPERTERNE 10-02-14 ~Et minuts læsning · 203 ord

ARV I KOOPERATIV

Din kone er arving også efter tyrkisk lovgivning, og selv om I laver en omskødning, så hun kommer til at stå som medejer, så skal der ske omskødning igen når en af jer dør. Det kan dog være fornuftigt at få begge jeres navne på skødet, og at lave testamente.

Omskødning vil koste et beløb, som beregnes i forhold til den værdi der står på skødet. I princippet sker der det, at du sælger halvdelen af lejligheden til din kone, og I begge skriver under på at du har fået salgssummen, men der er ingen som blander sig i, hvor meget du sælger den for.

Testamentet kan I lave i Danmark, og så få det oversat af en autoriseret oversætter, som anerkendes af de tyrkiske myndigheder. Du kan finde en på listen der er på nedenstående link. I kan lave det som notartestamente i Danmark, således at notaren opbevarer en kopi, og så kan I få et eksemplar opbevaret hos en notar i Tyrkiet også. Der kan I blot aflevere det i en konvolut, hvor der udenpå står «Vasiyetname» og jeres navne, og så betaler I en afgift for opbevaringen.

Se nedenstående webadresse.

Med venlig hilsen

Avukat, doc.dr. Ümit Gezder

Skribentmail:

Mere info: http://konsolosluk.gov.tr/dk/tr/Yeminli_Tercuman.aspx