BOLIG, ØKONOMI, BOLIGKØB, LEJLIGHEDER, VILLAER

Færre danskere flytter til Malmö

Flag 08-03-08 ~Et minuts læsning · 174 ord

Færre danskere end tidligere har de seneste seks måneder valgt at flytte til Malmö. Nedgangen skyldes, at boligpriserne er faldet i Københavns-området, mens de er steget i Malmö, og det har gjort hovedstaden mere konkurrencedygtig, lyder forklaringen fra Thomas Kyhl, der er chefanalytiker i Nykredit.

Tidligere var der således 1,6 mio. DKK at spare ved at købe et hus på 140 kvm hinsidan i stedet for i København. Den forskel er nu skrumpet ind til 1,2 mio. DKK. Og ved ejerlejligheder er fordelen ved en «svensk løsning» blevet reduceret endnu kraftigere.

Den faldende økonomiske fordel ved at flytte over Øresund mærkes blandt andet ved fremvisninger af huse i Malmö. Her oplevede EDC-ejendomsmægler Poul Erik Bech for blot trekvart år siden, at der kom mindst tre danskere til hvert åbent hus-arrangement i Malmö. Nu føler han sig heldig, hvis der dukker en enkelt op.

Ifølge tal fra Danmarks Statistik flyttede der i alt 5065 danskere til Sverige i de første tre kvartaler af 2007. Det var 250 flere end året før, fremgår det af artiklen.

Skribentmail: