BOLIG, GENERELT, BOLIGKØB

I Spanien kan du få det hele

Flag ARTIKEL 15-12-06 ~3 minutters læsning · 430 ord

Man skal tænke sig om, inden man køber bolig i Spanien. Hvis man vil bo i en lille by langt ude på landet, skal man være indstillet på at bruge en stor del af sit liv på at involvere sig i en anden kultur. Man skal have lyst til at lære sproget, og man skal have lyst til den lidt primitive levevis, som stadig findes mange steder i Spanien. Og man skal ikke lige regne med, at der er internetadgang ude på landet!

Hvis havet og strandpromenaden trækker, kan man overveje, om man skal bo lige midt i centrum på kysten, eller om man skal købe et hus eller en lejlighed, som ligger lidt tilbagetrukket.

  • Der er jo mange små byer i nærheden af kysten, hvor du slipper for kaos, fest og farver, men hvor du inden for en halv time eller mindre har det hele, siger Dorthe Olesen, ejendomshandler på Solkysten. Mange danskere holder af fællesskabet med deres landsmænd og rigtig mange holder også af komforten og de mange tilbud, man finder ved kysten.

Hvis man er mere til storby, men også holder af havet, er Barcelona det perfekte valg i Spanien. Her har man både det pulserende byliv med caféer, butikker og natteliv og en dejlig strand midt i byen. Kombinationen af by og vand er meget populær blandt danskere, og Anette Kragdahl og Tine Mathiassen, ejendomsmæglere og ejere af firmaet Casamona.com i Barcelona, mærker den stigende interesse.

  • Der er stadig mange små lejligheder på omkring 30 kvm i det hyggelige kvarter Barceloneta, som er det gamle fiskerområde, siger Anette Kragdahl. Sådan en lejlighed kan fås for ca. 200.000 til 250.000 euro, hvilket er en ret høj kvadratmeterpris, men vi forventer at den stiger yderligere. Der er en stor udvikling i gang i Barcelona i øjeblikket, og mange nye kvarterer blomstrer op.

Barcelona er også i fremdrift på kulturområdet, både det etablerede og det mere eksperimenterende.

  • Det er en hip og moderne by i forhold til f.eks. Madrid, som er mere traditionel, og hvor du heller ikke har stranden, siger Anette Kragdahl. Byens befolkning er meget dejlig, og de har en stor nationalfølelse som catalanere. De er generelt lette at komme ind på livet af, og den latinske åbenhed og det sociale liv på caféer og restauranter trives i bedste velgående. Her er også mange fiestaer, hvor folk kommer hinanden ved. Der sker altid noget i Barcelona, her er altid noget at lave, og vi kan mærke, at mange danskere, som har fået en stor friværdi i deres danske bolig, har lyst til at investere i noget hernede.