BOLIG, KØB, SALG, BOLIGKØB, VILLAER

Køb bolig med god samvittighed i Brasilien

Flag ARTIKEL 18-02-07 ~4 minutters læsning · 666 ord

Det er moderne at gøre støtte velgørende arbejde, og det giver en god fornemmelse i maven, når man uegennyttigt kan hjælpe andre mennesker. Normalt tænker man i den sammenhæng på bæredygtige produkter, donationer til hjælpeorganisationer eller adoption af børn i fjerne lande. Et nyt bud på hjælp til trængende er at købe en feriebolig i Brasilien.

Skoler og lægehuse

Brazil Homes i Danmark vil i samarbejde med Brazil Homes International indenfor et halvt års tid sætte nogle projekter i gang i Brasilien, som skal hjælpe den fattige del af befolkningen. Det handler om at bygge skoler og lægehuse.

«At købe med god samvittighed er ikke et nyt projekt», fortæller Mikkel Küster, direktør i Brazil Homes i Danmark.

«Det er faktisk noget, som vi har tænkt på, lige siden vi for et års tid siden begyndte at sælge boliger i Brasilien til danskere. Vi har en svensk bygherre i Brasilien, og han var med det samme med på idéen om at gøre noget for lokalbefolkningen, da vi nævnte det for ham. Han har boet i Brasilien i mange år og er brasiliansk gift, så han ved præcis, hvad der er brug for. Han er også interesseret i, at brasilianerne får del i de penge, vi tjener, for på den måde bliver de opmærksomme på, at turisterne rent faktisk gavner landet.»

Planen for det velgørende arbejde er ikke endeligt på plads endnu, men den overordnede idé er at der skal oprettes en organisation, som skal forvalte øremærkede penge fra Brazil Homes til nye skoler og lægehuse. Når man køber en bolig gennem Brazil Homes støtter man altså indirekte lokalbefolkningen. Men handler det ikke også om smart markedsføring?

«Det handler først og fremmest om at hjælpe de mennesker, der bor i de områder, hvor vi bygger», siger Mikkel Küster.

«Dernæst håber vi, at vi kan få vores kunder til at reflektere over hvor, og med hvem, de handler. Det er ikke anderledes end at tænke over, om en ting er produceret under ordentlige forhold i Spanien, eller om den er produceret under umenneskelige forhold af børn i Kina. Vi er med til gøre det nemt for folk at få lidt bedre samvittighed, og det synes jeg er en god ting. Jeg får selv en god følelse, når jeg er med til at gøre en forskel ved at handle bevidst.»

De boliger, som Brazil Homes sælger, ligger i Natal i det nordøstlige Brasilien. På nuværende tidspunkt har omkring 50 danske familier investeret i boliger i området. Også nordmændene har fået øjnene op for landet, som blandt andet er kendt for det fantastiske klima og den venlige befolkning. Og så selvfølgelig sambaen, sandet og fodbolden!

Priser på vej op

Byen Natal er attraktiv, fordi det er den by, der er tættest på Europa, fordi der er mange uberørte naturområder i nærheden, og fordi priserne indtil videre er lavere end mange andre steder. En nybygget lejlighed på 50 m², ca. 200 meter fra vandet, kan erhverves for ca. 43.000 euro, mens en villa i to plan på 140 m² koster omkring 110.000 euro.

«Priserne er dog på vej op, så det er en god investering at købe snart. Danskerne køber især villaer og store lejligheder på 100-180 m², men vi er også ved at lave nye projekter med større boliger på 250-400 m². Det er der stor efterspørgsel efter. Vores kunder er folk i alle aldre, der kender Brasilien i forvejen, og som er glade for landet.»

Mikkel Küster ved ikke, om firmaets fremtidige velgørende arbejde vil have betydning for salgstallene, men han ved, at kunder, der allerede har købt, er glade for initiativet.

«I vores branche handler uhyggeligt meget om månedlig indtjening og profit, men jeg tror, at man i fremtiden vil komme til at se mere til virksomheder, som også tænker mere menneskeligt. Skoler og lægehuse er blot starten for os. Vi har planer om mange andre projekter, og flere af vores kunder har allerede sagt, at de også gerne vil være med til at gøre noget aktivt for befolkningen.»