KLIMA, VEJR, GENERELT, LEJLIGHEDER, VILLAER

Den bedste årstid i Lissabon

Flag 02-10-08 ~2 minutters læsning · 328 ord

For de danskere som har valgt at bosætte sig i Portugals hovedstad er den bedste årstid netop begyndt.

Fra omkring midten af september falder temperaturen i Lissabon til behagelige 20-26 grader, og de fleste af de mange turister i byen tager tilbage til det nordlige Europa for at arbejde og tjene penge nok til – måske – at komme tilbage næste år i deres sommerferie.

Der arbejder og bor relativt få danskere i Portugal, heraf langt de fleste i Lissabon og omegn. Den danske ambassade mener at de danske familier i hele Portugal udgør omkring 3.000 personer, men ikke alle registrerer sig, for som mange siger: «Ambassaden ved jo at vi er her alligevel».

En stor del af «det danske kontingent» i Lissabon bor i kystbyerne Carcavelos, Estoril eller Cascais, som udgør hvad man normalt benævner Lissabonkysten. Det lyder dyrt, men faktisk er det relativt billigt i forhold til de fleste andre steder på solkysten med mindre man har en forkærlighed for havudsigt OG store villa’er.

Den gode årstid i Lissabon varer i øvrigt helt til juli måned, hvor det igen kan blive meget varmt i den pulserende storby, som på trods af sine store åbne pladser og masser af luft fra havet i sommerperioden formår at holde godt på varmen.

Lissabon er bygget på syv høje og de relativt store højdeforskelle gør sit til at få sveden frem med mindre man benytter lisboetternes foretrukne transportmiddel (næstefter bilen): sporvognen.

Dagtemperaturen i Lissabon kan i december og januar snige sig helt ned på omkring 13-15 grader, men allerede i februar er der ofte mærkbart varmere og beboerne i Lissabon begynder så småt at savne turisterne igen.

En nylig undersøgelse viste at turister i Lissabon er særdeles tilfredse med byen. Hele 92% svarede at de ville overveje at vende tilbage til byen ved en senere lejlighed. Der er også mange gæster som vender tilbage. 75% af de adspurgte svarede at de havde været i Portugals hovedstad mindst én gang før.

Skribentmail:

Mere info: http://www.portugalnyt.dk/content/lissabon.aspx