PENSION, OPSPARING, GENERELT, HOSPITALER, INDREJSEREGLER, LEJLIGHEDER, RÅDGIVNING, VILLAER

Hvad du skal gøre for at flytte til Phuket

Flag 10-05-13 ~2 minutters læsning · 380 ord

Goddag,

Jeg har selv boet på Phuket i 4 år, men nu bor jeg i Krabi 2 timers kørsel fra Phuket.

Det er ganske enkelt at flytte til Phuket, og du behøver ikke alverdens rådgivning, men det ville være en stor hjælp, hvis du kunne oplyse hvor du får penge fra til at klare dine leveomkostninger i Phuket? Måske er du pensionist?

Men her er et par råd:

  1. Siden du kun vil «prøve» 1 år, så foreslår jeg du beholder din danske folkeregisteradresse, så får du din pension ind på din danske konto hver måned.

  2. Du skal have et «multiple entry visum» på Den Thailandske Ambassade, som giver dig ret til at opholde dig 1 år i Thailand.

  3. Du skal så hver 3. måned foretage en såkaldt «visa run» til en grænse nær Thailand, f.eks. Malaysia, hvor du får et nyt stempel i dit pas og så kan du opholde dig 3 mdr. mere i Thailand.

  4. Du kan starte med at søge boliger til leje f.eks. på Phuket Gazettes hjemmeside under Classifieds. Der kan du finde lejligheder og huse til leje fra ca. 10.000 THB / 2.000 DKK per måned.

Bare vær opmærksom på at der ofte kræves depositum mellem 1 og 3 mdr.

Men du kan forhandle om depositummet.

Og vær også opmærksom på, at ganske ofte så får du aldrig dit depositum tilbage, det er sket for mig flere gange :(

  1. De fleste banker afviser at oprette en bankkonto til een som ikke har 1 års non-immigrant visum og arbejdstilladelse.

Men henvend dig til Kasikorn Bank, de plejer at åbne konto for alle, også turister.

  1. PAS PÅ dine såkaldte Thai «venner»…de er ofte kun «venner» med dig, når du har penge på lommen.

Pas især på med kvindelige «venner» eller kærester, de plukker dig oftest for penge hurtigere end Danske Bank på gebyrområdet :D

Lad endelig være med at tro på dem når de beder om et «lån» fordi deres mor er på hospitalet eller faderens bøffel er død og de skal bruge en ny bøffel for at overleve

-)

Lad også være med at give dine kæreste/kærester dyre guldsmykker, for de bliver lynhurtigt solgt og pengene sendt hjem til familien, og så fortæller de dig at den er blevet enten tabt eller stjålet.

Håber det giver mening?

Skribentmail: