BOLIG, SKATTER, AFGIFTER, BOLIGKØB, EJENDOMSVÆRDISKAT, FERIEBOLIGER

Ejendomsskat kan tilbagebetales fra 1998

Flag 06-10-08 ~Et minuts læsning · 208 ord

Hvis du er dansker og ejer en ejendom i udlandet, kan du få noget af ejendomsværdiskatten for den udenlandske bolig retur, hvis du har betalt for meget i forhold til gældende skattestop i Danmark. Skattestoppet trådte i kraft i 2001-2002, og i begyndelsen af 2008 kendte den såkaldte Jäger-dom ved EU-domstolen det reelt ulovligt, at skattestoppet ikke har været gældende for danskeres boliger i udlandet.

Det er er der nu fremlagt et lovforslag, som skal råde bod på. Det går ud på, at danskere kan få søge Skat om at få deres udenlandske bolig ind under skattestoppet så at sige. Hvis Skat siger ja til det, kan du dog ikke blot få den for meget betalte ejendomsværdiskat retur tilbage til starten af skattestoppet. Du har mulighed for at få penge retur med virkning helt tilbage til indkomståret 1998.

Det fortæller advokat Arne Møllin Ottosen, der er partner i advokatfirmaet Kromann Reumert.

Der er mange penge at hente, men det er også en kompliceret affære at få den rigtige tilbagebetaling, tilføjer advokaten. Du skal nemlig selv finde ud af, hvor mange penge du har til gode hos Skat. Dertil kommer, at ansøgningen skal ligge hos skattevæsenet senest den 25. december 2008 inkl. den nødvendige dokumentation, fremgår det af artiklen.

Skribentmail: