BOLIG, SKATTER, AFGIFTER, BOLIGKØB, EJENDOMSVÆRDISKAT

Her har Skat svært ved at skaffe bolig-oplysninger

Flag 23-03-08 ~Et minuts læsning · 172 ord

Det danske skattevæsen har svært ved at skaffe oplysninger om danskernes boliger i Brasilien til brug for kontrol af, om de pågældende boligejere nu også har opgivet deres bolig til Skat, så der kan opkræves dansk ejendomsværdiskat af dem.

Lars Holte Larsen, leder af Skats arbejde med at skaffe oplysninger om danskernes boliger i udlandet, udtaler, at det ikke er noget ta-selv-bord for Skat i Brasilien og en række andre lande uden for EU. I disse lande kan der godt gå op til et par år, før Skat får de nødvendige oplysninger til kontrol af, om danskerne får betalt deres ejendomsværdiskat, erkender han.

Omvendt oplever ejendomsmæglerfirmaet Notar Udland, som sælger ferieboliger i Brasilien, ikke, at Skat er i stand til at informere klart om skattereglerne i landet. Firmaet har spurgt om det tre gange og fået tre forskellige svar, fortæller ejendomsmægler Morten Hovmand fra Notar Udland.

Den kritik bliver dog afvist af Lars Holte Larsen. Han mener, at Skat har godt styr på skattereglerne vedrørende boliger i udlandet, fremgår det af artiklen.

Skribentmail: