OFFENTLIG, ADMINISTRATION, JURA, REGLER, MENNESKERETTIGHEDER

Står til henrettelse for at hente en kop vand

Flag 18-04-16 ~Et minuts læsning · 210 ord

Den kristne kvinde Asia Bibi har siden 2010 siddet på dødsgangen i Pakistan. Hendes forbrydelse ligger tilbage i 2009, hvor hun i forbindelse med sit arbejde i marken kom til at hente et glas vand fra en vandskål, som det ellers kun var muslimer, der drak vand fra. Dermed har hun ifølge retten overtrådt landets regler om blasfemi.

Blasfemiparagraffen er omstridt. En guvernør gik ind for at lempe paragraffen, men det blev han dræbt for. Siden er hans drabsmand blevet henrettet, men drabsmanden har også mange tilhægnere, der har hyldet ham både efter drabet og efter henrettelsen.

Og de to sager griber ind i hinanden. For den henrettede drabsmand har samlet 25.000 støtter til fællesbøn landets hovedstad, Islamabad. Støtterne kræver ifølge Ritzaus Bureau Asia Bibi henrettet snarest muligt.

Den canadiske klummeskribent Jamie Glazov er gået ind i kampen for at redde Asia Bibis liv. Hun har været fængslet i isolation i 4 år, og hun kaster blod op. Hun tilhører en af blot tre kristne familier i en by med 1.500 muslimske familier, så dommen skyldes mere racisme mod hende end blasfemi, mener canadieren.

Han bakkes op af Human Rights Watch, som også kæmper imod Asia Bibis dom. Menneskerettighedsorganisationen mener ifølge artiklen, at blasfemiparagraffen misbruges til personlige hævnakter i Pakistan.

Skribentmail:

Mere info: http://www.bt.dk/udland/fattig-kristen-kvinde-har-siddet-paa-doedsgangen-i-aarevis-forbrydelsen-var-at-hent