POLITI, KRIMINALITET, JURA, REGLER, MENNESKERETTIGHEDER

Fik 40 piskeslag for at gå til fest i nederdel

Flag 19-11-16 ~2 minutters læsning · 251 ord

Som 16-årig fik iranske Tala Raassi 40 piskeslag og fem dage i et ulækkert fængsel i Teheran. Årsag: Hun havde deltaget i en fest med miniskørt, en stram top, neglelak og make-up.

Festen i den iranske hovedstad fik nemlig uventede gæster i form af den militante gruppe Basij. Gruppen fandt hverken alkohol eller stoffer på stedet. Kun videoer, satellit-tv og plakater med tv-serien Beverly Hills 90210. Men så var der jo Tala Raassi, og hun blev slæbt med i den frygtede Vozara-detention. Derefter blev hun dømt for at have deltaget i en «blandet fest, utildækket og med vestlig musik», som det udtrykkes. Også andre af deltagerne blev taget med og straffet. Pigerne fik 40 piskeslag, mens drengene fik 10 slag ekstra.

Hændelsen fandt sted i 1998, og siden er Tala Raassi og hendes familie udvandret til USA. Her arbejder hun i dag som bikinidesigner, lige som hun lige har udgivet bogen «Fashion is Freedom».

I Iran slås der hårdt ned på kvinder, som ikke dækker sig til. Men bag sløret befinder der sig ofte modebevidste kvinder, der ser vestligt tv på parabol i det skjulte, altimens de holder fester med både alkohol og vestligt tøj.

Taala Raassi siger, at hun havde miniskørtet på, fordi det var det, hun havde lyst til, og fordi hun var til en privat fest. Sidenhen er tøjmode blevet en ledestjerne for hende. Frihed handler ikke om, hvor meget tøj du har på eller ikke på. Frihed er det at have et valg, siger hun i artiklen.

Skribentmail:

Mere info: http://www.bt.dk/udland/hun-fik-40-piskeslag-for-at-gaa-i-nederdel-saa-tog-hun-haevn-og-nu-er-hun-rig