OFFENTLIG, ADMINISTRATION, JURA, REGLER, MENNESKERETTIGHEDER

Kvinder må ikke tale med vælgerne

Flag 26-10-15 ~Et minuts læsning · 199 ord

Det er første gang i landets historie, at kvinder må stille op, når Saudi Arabien holder lokalvalg 12-12-2015. Men det kan blive svært for dem at få deres synspunkter ud og blive valgt på dem. Det er nemlig forbudt for de kvindelige kandidater at kontakte vælgere direkte. Dette skal foregå gennem en talsperson, som kandidaterne udpeger, skriver den saudi arabiske avis Arab News.

Desuden skal kvinderne have en licens for at kunne stille op til valget. Den findes i tre versioner. Den bedste bl.a. giver ret til at have et kampagnehovedkvarter og gøre reklame for sine synspunkter, mens den dårligste kun giver lov til t udtale sig til medier og holde seminarer. Det skriver avisen Saudi Gazette ifølge netavisen Arabian Business.

Der er lidt forskellige bud på, hvor mange kvinder der har valgt at stille op trods forhindringerne. Arab News mener 366, mens Arabian Business oplyser, at 1066 af de 7600 kandidater til lokalvalget er kvinder.

Forskelsbehandlingen af kvinderne i forbindelse med det forestående valg føjer sig til en række andre køns-relaterede regler i oliestaten. Bl.a. må kvinder ikke køre bil, ligesom de ikke må færdes alene offentligt. Desuden er restauranterne kønsopdelte, fremgår det ifølge artiklen af et Ritzau-telgram.

Skribentmail: