POLITI, KRIMINALITET, JURA, REGLER, MENNESKERETTIGHEDER

Her risikerer homoseksuelle at blive stenet til døde

Flag 25-01-14 ~Et minuts læsning · 196 ord

I hovedparten af Afrika er det forbundet med fra fængselsstraf og op til dødsstraf at være homoseksuel. Den største risiko løber homoseksuelle i Mauretanien, hvor bøsser kan dømmes til døden ved stening, mens homoseksuelle kvinder ryger i fængelsel fra tre måneder til to år.

I Sudan og Somalia kan homoseksuelle ligeledes straffes med døden, mens bøsser og lesbiske her også «kan slippe» med pisk og fængsel. I resten af de afrikanske lande, hvor der er straf for homoseksualitet, lyder straffen typisk på fængsel i nogle måneder eller år.

Alt i alt er det kriminelt at være homoseksuel i 38 afrikanske lande, fortæller Helle Jacobsen, der er kampagnekoordinator i den danske afdeling af Amnesty International.

Men selv et fængselsophold kan ende med døden for en homoseksuel. Det overgik for to uger siden bøssen Jean-Claude Roger Mbede fra byen Ngoumou i Cameroun. Han afsonede en fængselsdom på tre års fængsel, da han døde i fængslet som følge af tæsk og fejlernæring.

Eneste undtagelser fra forfølgelsen af homoseksuelle i Afrika er et bælte af lande syd for Sahara og ned til henholdsvis Elfenbenskysten og Congo. Dertil kommer Sydafrika, hvor homoseksuelle ligefrem er beskyttet i lovgivningen, fremgår det af artiklen.

Skribentmail: