POLITI, KRIMINALITET, JURA, REGLER

Alkohol kan føre til deportation

Flag 21-10-16 ~Et minuts læsning · 212 ord

På nogle områder råder der en vis grad af frihed i Kuwait, men på andre områder er landet gået i retning af den forbudsfyldte nabo Saudi Arabien. Det gælder bl.a. i forhold til alkohol, hvor man risikerer at blive deporteret, hvis man løber ind i politiet i beruset tilstand. Du er nødt til at tage et fly til Bahrain, hvis du vil nyde nogle drinks.

Sådan lyder erfaringen i hvert fald fra Merete Hauge Hansen, der ansvarlig for H&M i et kuwaitisk handelsfirma.

Deportation kunne i øvrigt også være blevet udgangen, hvis den 37-årige dansker havde været så uforsigtig at få besøg af sin Per. Parret har kendt hinanden i 25 år, men de var ikke gift, da hun flyttede til Kuwait. Det er ganske enkelt forbudt for ugifte at overnatte sammen i landet, hvis ikke de er i familie.

Så det skyndte Merete og Per sig så at blive. De giftede sig, og nu leder hendes mand i øvrigt efter et job i oliestaten.

Man tilpasser sig jo, som Merete Hauge Hansen udtrykker det. Selv varmen, som i juli 2016 nåede op på 54 grader. Den tackler man ved at opholde sig inden døre. Og det sociale behov får hun dækket sammen med andre expats i landet, fremgår det af artiklen.

Skribentmail: