POLITI, KRIMINALITET, JURA, REGLER

Lov og orden viger for klasseskel

Flag 25-12-16 ~Et minuts læsning · 191 ord

Der er grænser for retfærdighed i Dubai. Når retfærdigheden vil gå ud over de «forkerte», sættes den ud af kraft. Lighed for loven viger nemlig for klasseskel. Det er i hvert fald, hvad man siger mand og mand imellem i Dubai.

Øverste klasse i ørkenstaten er de lokale. Længere nede følger indvandrere fra Vesten, mens f.eks. indere og pakistanere er henvist til en placering nederst i samfunds-herarkiet.

Hvis en fra en lavere rangerende befolkningsgruppe f.eks. kører ind i en af de lokale, er det automatisk den laverestående person, som får skylden. Det er i hvert fald tommelfingerreglen ifølge Morten Meltinis, der arbejder som konsulent hos PA Consulting i Dubai.

Lovens blinde øje kan dog også blive en fordel for de nederste i hierarkiet. Det er nemlig ofte indere, der opkræver fartbøder. Og de lader ligestillede slippe uden at betale.

Men de skarpe klasseskel i ørkenmetropolen beskytter dog først og fremmest de lokale. De er stærkt præget af en stolthed, som ikke tåler at blive pirket til. Man må for alt i verden ikke fornærme en af de lokale - eller tro, at man er bedre end dem, fremgår det af artiklen.

Skribentmail: