GENERELLE, FORHOLD, ØKONOMI, EKSPORT

Ramt af anden recession på to år

Flag 08-12-15 ~Et minuts læsning · 185 ord

For anden gang i løbet af blot to år er Japan havnet i teknisk recession, som betyder, at et land har haft økonomisk tilbagegang i to kvartaler i træk. Landets produktion gået tilbage med 0,2 pct. i både 2. og 3. kvartal af 2015. Dermed er solens rige røget tilbage i samme økonomiske nedtur, som udspillede sig året før. I de samme kvartaler af 2014 faldt det japanske bruttonationalprodukt nemlig med hehnholdsvis 2,0 pct. og 0,3 pct.

Japans regerinsleder, Shinzo Abe, kom ellers til magten i 2012 på løfter om vækst. I stedet har landet kørt i økonomisk bakgear i 5 af de 11 kvartaler, han har været premierminister i landet.

Shinzo Abes kur var at sætte turbo på seddelpressen og pumpe milliarder og atter milliarder ud i økonomien. Resultatet har været, at landets valuta, yen, er faldet med 20 pct. i værdi, og det har sat gang i landets eksport. Desværre har Abenomics, som politikken kaldes, ikke ført til fremgang i andre dele af den japanske økonomi. Landet plages fortsat, som det længe har gjort, af deflation og fastfrosne lønninger, fremgår det af artiklen.

Skribentmail: