OFFENTLIG, ADMINISTRATION, ØKONOMI, ENERGI

Elektricitet i alle landsbyer om to år

Flag 26-03-16 ~Et minuts læsning · 196 ord

El er ingen selvfølge i Indien, og strømafbrydelser hører stadig til dagens orden. Alliugevel skal alle landsbyer i Indien senest 1-5-2018 have en strømforsyning - bl.a. ved hjælp af nye atomkraftværker, og i 2022 skal de indiske bønders indkomst være fordoblet. Desuden skal der bygges 10.000 km motorveje og landeveje i landet, mens 50.000 km veje skal renoveres.

Sådan lyder målsætningen i det budget for 2016-2017, som Indiens finansminister, Arun Jaitley, fremlagde forleden. Filosofien bag den nye finanslov er kort fortalt, at verdensøkonomien går dårligt, og at Indien derfor er nødt til hjælpe sig selv.

Selv om finansloven skruer op for afgifterne på biler og tobak, og skatten på de højeste indtægter får endnu et nøk, så ender finansloven med at give et underskud på 3,5 pct. Til gengæld kastes der milliarder og atter milliarder efter at få sat yderligere skub i udviklingen af landet.

Mens Indien ventes at overhale Kina som verdens folkerigeste land om godt 10 år, så satser den indiske regering på, at Indiens økonomiske vækst overhaler Kinas allerede i år. Kina havde i 2015 en vækst på 6,9 pct., og Indiens økonomi forventes ifølge artiklen at vokse med 7, pct. i 2016.

Skribentmail: