GENERELLE, FORHOLD, ØKONOMI, ENERGI, VINDMØLLER

Har kurs mod vækst på 5 pct. i 2015

Flag 09-12-15 ~Et minuts læsning · 166 ord

Mens mange lande i Europa hakker i det med vækstprocenter på nul-komma-et-eller-andet, så forventes det, at Marokkos økonomi vokser med 5 pct. i 2015. Det europæiske naboland lige syd for Spanien er i det hele taget inde i en positiv udvikling rent økonomisk set i forhold til de andre lande i regionen.

Det er blandt andet en god høst af korn, frugt og grøntsager, som løfter økonomien i Marokko. Landbruget er et af de områder, som landet satser meget på. Det samme er tilfældet med vedvarende energi, som ifølge planen skal producere halvdelen af elforbruget i 2020. Første fase af det enorme solcelleanlæg Noor ved byen Quarzazate er netop sat i drift, og vindmøller skal også bidrage til at opfylde målet.

Marokkos konge, Mohammed 6, valgte reformvejen, da det Arabiske Forår satte regionen i brand for få år siden. Reformerne har tilsyneladende bidraget til den forholdsvis gode økonomi. Til gengæld har de skabt stor modstand i landet, og arbejdsløsheden er fortsat høj, fremgår det af artiklen.

Skribentmail: