UDDANNELSE, FORSKNING, GENERELT

Bekymring for at ytringsfriheden udvandes

Flag 08-04-15 ~Et minuts læsning · 158 ord

Ytringsfriheden bliver langsomt men sikkert indskrænket af det kinesiske styre i Hong Kong. Sådan lyder bekymringen fra bl.a. Dora Choi Po-king, der er lektor ved Chinese University of Hong Kong.

Hun bakkes op af flere hundrede af ø-statens akademikere, som for nyligt skrev under på en protest mod politisk indblanding over for regionens universiteter. De mener, at indblandingen er en trussel mod den akademiske frihed.

Baggrunden for protesten er bl.a., at Leung Chun-ying, Hong Kongs kinesisk-støttede leder, ifølge flere medier har forsøgt at spænde ben for udnævnelsen af Johannes Chan Man-mun til viceprorektor ved University of Hong Kong. Johannes Chan Man-mun var tilfældigvis en af de kritiske røster i forhold til regeringen, da Hong Kong i 2014 var hjemsted for store demonstrationer mod det kinesiske styre. Desuden kritiseres Hong Kongs leder for at udpege egne støtter til universitetets administration.

Selv afviser Leung Chun-ying anklagerne. Han mener, at hans udnævnelser er et udtryk for meritokrati, fremgår det af artiklen.

Skribentmail: