FORBRUG, STATISTIK, NETHANDEL

Køb i udenlandske netbutikker vokser med 40 pct.

Flag 14-03-13 ~Et minuts læsning · 210 ord

Danskernes køb af varer på nettet satte ny rekord i 2012 med DKK 54,7 mia. Men en stadig større del af nethandelen går til udlandet. Fra 2011 til 2012 steg danskernes indkøb i udenlandske netbutikker fra DKK 9 mia. til DKK 12,5 mia. - svarende til næsten 40 pct. I samme periode voksede danskernes køb på danske websteder kun med 14 pct., viser en undersøgelse fra Foreningen for Dansk Internethandel (FDIH).

Udviklingen vækker selvsagt ikke jubel hos FDIH. Ikke desto mindre forventer foreningen, at den danske nethandel vil fortsætte med at sive til udlandet. I dag foregår hver femte danske nethandel i udlandet, og i 2020 vil det være hver tredje, spår FDIH.

De adspurgte danskere i undersøgelsen fortæller, at de først og fremmest foretrækker udenlandske netbutikker, fordi de er billigere. Hver femte af oplyste endda, at vedkommende var fast kunde i en udenlandsk netbutik.

Danskerne går efter at gøre en god handel, og her er det skidt for danske netbutikker, at Danmark har et af de højeste prisniveauer i EU. Det er især netsalget af cd’er, dvd’er og elektronik, der flytter til udlandet, og meget af handelen havner i Sverige og Tyskland, som de danske netbutikker har svært ved at konkurrere med, fortæller FDIH’s kommunikationschef, Henrik Theil, i artiklen.

Skribentmail:

Mere info: http://epn.dk/brancher/detail/article5243533.ece