FORBRUG, STATISTIK, NETHANDEL

Hver tredje netkøber handler i udlandet

Flag 30-11-11 ~Et minuts læsning · 197 ord

Hver tredje af de danskere, som køber varer på nettet, vælger at lægge deres nethandel i udlandet. 34 pct. af de danske netkøbere har nemlig klikket deres seneste handel hjem på et udenlandsk websted. Det femgår af en undersøgelse, som webbureauet Dwarf og analysevirksomheden Userneeds har lavet blandt 2300 personer

Storbritannien er den største magnet på de danske netkunder med 12 pct. af de seneste nethandler. Derefter følger Tyskland, USA og Sverige. Og endnu flere af de adspurgte har tidligere købt varer på nettet i de fire topscorer-lande. 43 pct. af deltagerne i undersøgelsen erklærer, at de tidligere har købt varer på nettet i Storbritannien - efterfulgt af 35, 34 og 30 pct. i henholdsvis Tyskland, USA og Sverige.

Men flugten af danske kroner til udenlandske netbutikker kan meget vel blive større endnu. 60 pct. af deltagerne i undersøgelsen er nemlig parate til at handle på nettet i udlandet, hvis de kan få varerne billigere der.

Og billigere er lige netop, hvad de udenlandske netbutikker ofte er. Det skyldes, at de danske konkurrenter må døje med både høj moms, høje lønninger og høje fragtomkostninger, siger direktør i Foreningen for Distance- og Internethandel (FDIH), Annette Falberg, i artiklen.

Skribentmail: