BOLIG, KØB, SALG

Undgå forelskelsen

Flag ARTIKEL 23-11-08 ~2 minutters læsning · 267 ord

Selv om danskerne køber færre boliger i udlandet end tidligere, er der stadig en del, som bliver så begejstrede for en feriebolig under deres ferie, at de opfører sig ligeså uhensigtsmæssigt som en nyforelsket og kaster sig hovedkulds ud i et køb.

Dansk Ejendomsmæglerforening advarer dog mod denne form for forelskelse:

»Der kan være faldgruber ved boligkøb i udlandet. At realisere drømmen om en feriebolig under sydlige himmelstrøg er et spændende projekt, men man skal være opmærksom på, at det kan være et meget broget og uigennemskue­ligt marked,« siger Dansk Ejendomsmæglerforenings formand, Steen Winther-Petersen.

Han siger, at der hver sommer er danskere, som løber ind i ubehagelige overraskelser, fordi de falder i hænderne på illegale ejendomshandlere, som huserer i mange af de populære ferieområder. Og der er ikke meget at gøre, hvis skaden først er sket.

»Vi opfordrer danskere, som gerne vil købe en feriebolig i udlandet til at forholde sig lige så kritiske til boligmarkedet, som man ville gøre det herhjemme. Det er f.eks. altid en god idé at tage sin egen rådgiver med. På den måde undgår man ubehagelige overraskelser,« siger Steen Winther-Petersen.

Jan Larsen fra Udvandrerne.dk anbefaler potentielle købere til at bese boligen uden for sæsonen:

»Det er vigtigt at se boligen om vinteren. Det kan være, der ser helt anderledes ud. Små ting som at den lokale bager har lukket, kan gøre, at stedet ikke længere er så attraktivt,« siger Jan Larsen.

Dansk Ejendomsmæglerforening har lavet et tryghedsmærke, som kun må anvendes af de mæglere, der har tegnet en forsikring for handel med udenlandske ejendomme, og som overholder de regler, foreningen har fastsat.