Der er stor forskel på at købe feriebolig i udlandet i forhold til herhjemme. Ikke desto mindre bliver mange danskere hvert år forelskede i en bolig sydpå under deres ferie, men Dansk Ejendomsmæglerforening opfordrer alle til at tænke sig om en ekstra gang, før underskriften sættes på en slutseddel
»Hver sommer er der danskere, der løber ind i ubehagelige overraskelser, fordi de intetanende falder i hænderne på illegale ejendomshandlere, som huserer i mange af de populære ferieområder. Og der er ikke meget at gøre, hvis skaden først er sket,« siger formand for Dansk Ejendomsmæglerforening, Steen Winther-Petersen.
Han opfordrer alle til at være lige så kritiske, som var der tale om en bolighandel herhjemme.
»Eksempelvis er det en god idé at tage sin egen rådgiver med på råd. På den måde undgår man ubehagelige overraskelser og kan i stedet nyde sin ferie,« siger Steen Winther-Petersen.
Forelskelsen
Jan Larsen fra udvandrene.dk siger, at det vigtigste råd, man kan give, er, at man ikke skal forelske sig i en bolig i sommerferien.
»Man skal se boligen på andre årstider end sommer. Det hele ser anderledes ud, når solen ikke skinner,« siger Jan Larsen.
Ellers råder han folk til at få en god rådgiver til at hjælpe sig med alt det juridiske.
Om prisen er den rigtige, mener Jan Larsen man med fordel skal snakke med andre danskere om, der har købt bolig i samme område.
»Sælgerne siger ofte, at priserne stiger kraftigt. Men det gælder om at snakke med andre end sælgere og skaffe sig så mange faktuelle informationer som muligt om den historiske prisudvikling. Så er det nemmere at sige lidt om fremtiden, selv om det er meget svært,« siger Jan Larsen.
Dansk Ejendomsmæglerforening har netop lanceret et tryghedsmærke, hvor købere af feriebolig i udlandet er sikret, at handlen er omfattet af ejendomsmæglerens ansvarsforsikring og garantier. Samtidig stiller mægleren sikkerhed for deponerede midler og sørger for, at al materialet udleveres i en dansk version.