Jyllands-Postens korrespondent, Kaare Sørensen, oplevede i 2008 at få tilsendt hospitalsregninger på over en halv mio. DKK, efter at hans datter var blevet født ved kejsersnit på et hospital i New York.
Kaare Sørensen regnede inden fødslen med, at han havde en god amerikansk sygeforsikring, og han havde fået at vide, at den ville dække alle omkostninger i forbindelse med fødslen. Men sådan skulle det ikke gå.
Blot et par dage efter den vellykkede fødsel - det blev en datter på 3750 gram - dumpede de første regninger fra hospitalet ind ad brevsprækken, og sådan blev det ved i et halvt år. De mindste var på helt ned til syv dollars, mens de største regninger talte fire dollar-cifrede dollar.
Efter et halvt år havde avisens korrespondent fået regninger for i alt 96.012,49 dollars.
Nogle af regningerne kunne dog ikke passe. Bl.a. kom der tre regninger for et kejsersnit, og der blev altså kun lavet et. Desuden blev der faktureret for lægebesøg, hvor familien ikke havde været uden for en dør.
Mange amerikanere giver ifølge Kaare Sørensen op over for de mange regninger, som det amerikanske sygehusvæsen udsteder. Han har ligefrem fået det indtryk, at det også er meningen, at folk skal give op over for dem.
Men det gjorde korrespondenten ikke. I stedet tog han kampen op med hjælp fra sit forsikringsselskab. Resultat: Hospitalet frafaldt 80 pct. af regningerne, fremgår det af den selvoplevede beretning.