SOCIAL, SUNDHED, ØKONOMI, HOSPITALER

Få håret tilbage - og spar DKK 30.000

Flag 11-06-16 ~Et minuts læsning · 209 ord

I Istanbul kan du få en hårtransplantation for ca. DKK 16.000. Det er ned til 13 af prisen i Europa. Og så er to overnatninger på hotel samt transport til og fra lufthavnen endda inkluderet. Af samme grund er millionbyen ved Bosporus blevet lidt af en tilløbsstykke for skaldede isser fra både Asien, Arabien og Europa. Det tyrkiske sundhedsministerium anslår således, at der hver dag udføres 200 hårtransplantationer i byen.

Arbejdet udføres som regel af special-læger, som har fået deres uddannelse i udlandet. Men hvis du fokuserer for meget på prisen, kan du havne i et baglokale, hvor «lægen» ikke har helt så meget orden i sine uddannelses-papirer. Sådan lyder i hvert fald et godt råd fra dr. Alp Aslan, der driver hårtransplantations-klinikken Este Cerrahi i Istanbuls mondæne kvarter Nişantaşı.

En transplantations-pakke består ofte af to behandlinger, hvor der flyttes 2000-3000 hår pr. gang. Indgrebet sker under lokalbedøvelse, hvor hårene sættes ned i små rifter, som forinden er skåret med en skalpel i hovedbunden. Et par måneder senere er de transplanterede hår vokset ud.

At der sker så mange hårtransplantationer lige præcis i Tyrkiet, hænger ifølge artiklen sammen med, at både tyrkere og arabere betragter det det som et udtryk for manglende maskulinitet, hvis en mand ikke har hår.

Skribentmail: