SOCIAL, SUNDHED, KVALITET, TANDLÆGER

Blev tilbudt dyr og helt unødvendig tandbehandling

Flag 24-05-09 ~Et minuts læsning · 185 ord

Britt Sørensen fra Charlottenlund fortalte i udsendelsen Basta, at hun i december 2008 tog med sin mand til tandklinikken Kreativ Dental i Budapest via det danske firma Tandrejser for at få lavet en undersøgelse for parodontose. Klinikken er kendt for at udføre billigt tandlægearbejde, og ifølge dens egne oplysninger har den til dato ordnet tænder på 4000 danskere.

Men klinikken lod det ikke blive ved undersøgelsen. Den mente, at Britt Sørensen foruden en parodontosebehandling havde behov for at trukket otte tænder ud, sat to implantater ind og lavet fem plastikkroner. Pris: DKK 23.130.

Britt Sørensen stoppede dog efter en tandrodsrensning, som kostede DKK 7000.

Da hun kom hjem til Danmark, lød tandlægevurderingen, at Britt Sørensen ganske vist har haft parodontose, men at hun ikke har det mere.

Basta forelagde den vurdering for tandplejer Ghazal Pakzad, der kunne bekræfte, at Britt Sørensen ikke har parodontose. I stedet anbefalede Ghazal Pakzad en tandrensning eller en tandrodsrensning, som koster henholdsvis DKK 600 og DKK 3000-6000 i Danmark.

Det ungarske indgreb var altså både helt unødvendigt og desuden dyrere, end en tilsvarende behandling i Danmark, fremgik det af udsendelsen.

Skribentmail:

Mere info: http://programmer.tv2.dk/basta/article.php/id-22180255.html