SOCIAL, SUNDHED, ØKONOMI, TANDLÆGER

Tandbehandling ville blive DKK 20.000 dyrere

Flag 31-05-09 ~Et minuts læsning · 212 ord

TV2-udsendelsen Basta fulgte den 64-årige Vibeke Hajjaj med skjult kamera, da hun gennem det danske firma Tandrejser besøgte den ungarske tandklinik Kreativ Dental for at få en vurdering af sine tænder.

Af udsendelsen fremgik det, at de ungarske tandlæger fandt parodontose på alle danskerens tænder, og at de ville løse problemet ved at lave en stifttand og bro til DKK 9000 samt en parodontosebehandling på alle tænder til DKK 7000. Dertil kom så en rejseudgift til Budapest, hvor klinikken ligger, på DKK 6500. Altså i alt DKK 22.500 for at rejse til den ungarske hovedstad og få ordnet sine tænder.

Men ifølge Zohair Azzouzi, der er underviser på Tandlægeskolen i København, var der slet ikke nogen grund til de indgreb, som de ungarske tandlæger foreslog. Vibeke Hajjaj havde efter underviserens vurdering fuldt velfungerende tænder, som på ingen måde trængte til udskiftning eller bro. Han fandt kun en tand med moderat parodontose og tre-fem tænder med mild parodontose.

Zohair Azzouzis konklusion lød, at Vibeke Hajjaj kun havde behov for en tandrodsrensning for parodontose på enkelte tænder, og det kan klares for DKK 2500 på en dansk tandklinik

Summa summarum: Vibeke Hajjaj ville spare DKK 20.000 ved at takke nej til tilbuddet på den ellers så billige tandklinik i Budapest, fremgik det af udsendelsen.

Skribentmail:

Mere info: http://programmer.tv2.dk/basta/article.php/id-22180255.html