SOCIAL, SUNDHED, ØKONOMI, TANDLÆGER

Tandrejse blev en kostbar affære

Flag 20-05-09 ~2 minutters læsning · 366 ord

Ifølge udsendelsen Basta skulle Erik Møller Sørensen fra Charlottenlund i slutningen af 2008 have lavet en bro med to-tre implantater i overmunden, hvor han havde fået fjernet nogle dårlige tænder. Hans danske tandlæge skulle have DKK 75.000 for arbejdet, men så fandt han ud af gennem det danske firma Tandrejser, at tandklinikken Kreativ Dental i Budapest i Ungarn kunne gøre arbejdet for DKK 25.000. Derfor tog han og hustruen Britt Sørensen i december 2008 til den ungarske hovedstad.

Her fik Erik Møller Sørensen dog at vide, at klinikken ville fjerne syv tænder, sætte implantater ind og sætte 16 tandkroner ind. Pris i alt: DKK 100.000. Så nu var behandlingen lige pludselig blevet dyrere end i Danmark. Samtidig fik han kun to minutter til at bestemme sig, fordi behandlingen allerede var planlagt time for time ud over det fem dage lange ophold i byen.

Erik Møller Sørensen skrev under og fik trukket fire tænder ud. De sad løse og skulle ud, mente den ungarske tandlæge. Erik Møller Sørensen kunne dog ikke mærke, at de var løse overhovedet, men han accepterede tandlægens vurdering. De fire tænder sad dog så fast, at de skulle opereres ud. Derefter afbrød danskeren behandlingen og fik en regning på DKK 5000.

Han nåede dog også at få kopi af sit røntgenbillede med hjem fra det ungarske. Han viste billedet til danske tandlæger, som kunne bekræfte, at de udtrukne tænder var sunde og raske.

Men nu var problemet i stedet vokset til dobbelt størrelse. I stedet for fire implantater havde Erik Møller Sørensen nu brug for otte, som altså ville koste DKK 100.000 - 150.000 at få lavet i Danmark.

Det var en dyr rejse til Budapest, som Erik Møller Sørensen udtrykte det i udsendelsen.

Han mener, at det ungarske firma laver big business på at overbehandle. De er klart billigere end danske tandlæger til at lave implantater. Men det bliver alligevel dyrere hos dem, fordi de fjerner mange flere tænder.

Historien endte dog med, at Erik Møller Sørensen fandt en tandlægeklinik i Malmö, som kunne lave implantaterne for DKK 46.000. Og den svenske tandlæge ville - til danskerens store lettelse - kun trække en enkelt tand i undermunden ud, fremgik det af udsendelsen.

Skribentmail:

Mere info: http://programmer.tv2.dk/basta/article.php/id-22180255.html