OFFENTLIG, ADMINISTRATION, GENERELT, KORRUPTION, MENNESKERETTIGHEDER

I den dårlige halvdel med hensyn til pressefrihed

Flag 01-10-15 ~Et minuts læsning · 165 ord

Selv om Ukraine er et europæisk land, så ligger det i den dårlige halvdel på verdensplan, hvad pressefrihed angår. Det krigshærgede land indtager pladsen som nummer 52 fra neden ud af 180 lande på Reporters Without Borders’ rangordning af pressefriheden i verden.

Kun ganske få europæiske lande har det dårligere med pressefriheden, og de ligger alle i Østeuropa. Men ingen af dem har som Ukraine været igennem et frihedsoprør inden for de senere år.

Situationen for pressen i Ukraine blev stillet til skue for ganske nyligt, hvor Savik Shuster skulle holde sit talkshow «Shuster Live» på den ukrainske tv-kanal 1+1. Journalisten fik i 2013 stoppet et talkshow af Ukraines tidligere leder, Viktor Janukovitjs administration.

I sidste uge gentog historien sig. Nu var det blot højtstående medarbejdere i landets nye regering, ledet af Petro Porosjenko, der satte en stopper for udsendelsen. Det skete to minutter før, udsendelsen skulle gå i luften. Emnet for showet var i øvrigt korruption i det ukrainske parlament, fremgår det af artiklen.

Skribentmail: