GENERELLE, FORHOLD, GENERELT, BÅDE, KÆLEDYR, STATSBORGERSKAB

En jul i Tyrkiet

Flag 25-12-07 ~3 minutters læsning · 567 ord

Kære allesammen,

Julen startede jo dette år lidt anderledes. Tyrkerne holder dette år offerfesten eller Bayram fra den 20 til den 24 december, ja det vil sige den starter reelt den 19 kl.12.00, hvilket vi til vores forbavselse opdagede, da vi ville hæve penge til julegaverne - men gudskelov havde vi lidt reserver liggende.

Den 21 holdt vi så en lille sammenkomst her med vores naboer, hvor der blev slagtet to geder og resten gik så til «mennesker uden midler»! Zita vores hund, er en fårehund og hun kan aldrig forlige sig med denne slagtning, men det er jo en tyrkisk tradition, som vi uanset nationalitet deltager i!

Meget underligt var det dog, at mens Tyrkiet reelt havde lukket ja, så var man i DK igang med det store juleræs! og her den 25. ja, så er Danmark jo reelt lukket i over en uge, mens dagligdagen i Tyrkiet fortsætter! Så i år får vi lidt længere ferie end normalt.

Det med ferie er nu så meget sagt. Jul skal der jo være og som udenlands dansker betyder julen jo nok mere end mange aner - det skal bare være rigtig jul uanset, at mange mener, at man skal intrigrere sig fuldstændig i det land man tilflytter! Nej, hos os skal der både være julekål, rødkål, andesteg, flæskesteg, medisterpølse, leverpostej og alt, hvad hjertet begæret!

Logistisk er det jo noget af en prøvelse, at holde jul i udlandet, men vi er efterhånden godt «trænede» med mange år udenfor danmarks grænser. Julen starter man, som udenlands dansker reelt i August måned, hvor venner og bekendte så medbringer alt fra flæskestegen til dyreryggen - altså et helt lille «puslespil»! Juletræet er af plastic, men et juletræ skal men jo have! Gad vide om man kan købe en spray, der lugter af gran - sikkert!

Tilbage til dagene : den 20.12 gik vi til julebasar til støtte for de hjemløse hunde og fik købt et par gode billige ting.

Den 21. var vi som sagt til fællesspisning og besøg hos gode venner!

Den 22. måtte vi også deltage i diverse afslappende «kommen sammen» og hvorfor ikke - Tyrkiet har jo alligevel «lukket»! Her sluttede vi dagen af med en omelet og et glas vin på en strand restaurant og dejligt solskin.

Den 23 begynder man jo så, at tænke på julegaver - tænke er det eneste det bliver til, for butikkerne har jo stadig lukket! Men Anden kan vi da forstege og nyde en kop kaffe med lidt dejligt solskin på terassen.

Den 24. december skal vi «afhente» nogle julevarer hos nogle af vores netop ankomne danske venner, som også skal deltage i vores julefrokost den 26. Alle varer på plads og nu kan der endeligt købes julegaver! Vi havde nu bestemt at vi ingen gaver skulle give, men alligevel, selv et «plastik juletræ» ser nu noget nøgent ud uden gaver - så gaver skulle der købes! Efter ca. 4 timers og ca. 100 kopper te i diverse forretninger blev dette også overstået!

Hjemkommet efter jule shopping dufter huset «af rigtig dansk jul» og vi fik en dejlig dag og aften.

I dag den 25.12 stod vi tidlig op og begyndte forberedelsen på vores julefrokost med alle de importerede varer og solen skinner også idag.

Sne ville vi gerne have haft juleaften, men for pokker, man kan jo ikke få alt!

Rigtig god jul og et godt nytår fra Tyrkiet!

Skribentmail: