GENERELLE, FORHOLD, GENERELT, OVERNATNING, LEJLIGHEDER, SKØDER, ENERGI, TOLD, LEDELSE

Cypern og div. kommentarer

Flag 05-10-11 ~3 minutters læsning · 494 ord

Kære læsere, allerførst er jeg glad for, at webmaster har givet mig en forklaring på, hvorfor han sletter visse indlæg - jeg er dog ikke enig i hele hans forklaring. Alle «plattenslagere» skal vi væk med!Alene vil jeg gøre opmærksom på, at INGEN danskere, hollændere, englændere m.v. kan drive forretning hernede uden en tilladelse fra staten, en korrekt uddannelse, tyrkisk partnerskab m.v.. Så det er egentligt ikke så svært.

Nå, nu nok med det! Vi bor jo som sagt i Alanya og vores kortklub havde sparet sammen til en tur til Cypern, ja d.v.s. man skal/må altså ikke kalde det Cypern her i Tyrkiet, idet landene lever i et vist «anstrengt» forhold, som når Danmark møder Sverige i fodbold!

Man (kan) starter turen fra havnen i Alanya med hydrofoilbåd og det tager ca. 3,5 timer. De sælger suppe på båden og det er vist til en smiley når bølgerne går højt. Generelt er turen behagelig og kan anbefales, men ret dyr! Fire personer t/r ca. 2100,00 danske kroner incl. skatter og told.

Ved ankomsten til Grinene på den tyrkiske side (sikkert stavet forkert)blev vi mødt med en dejlig og varm velkomst. Da vi skulle bo i selve havnebyen fik vi en taxi og aftalte 10 ytl. og prisen holdt. Hotellet var til vores overraskelse helt i overensstemmelse med det bestilte - et hotel direkte til havnen og terrasse direkte mod havnen og det til 65 Euro med morgenmad for et dobbeltværelse i to døgn på et dejligt lille familie hotel, som gik og har gået fra generation til generation. Selve byen var uimodståelig - restaturanter direkte til havnen og ikke megen turisme. Priserne var også meget favorable og billigere end i Alanya.Jeg talte med ejerne (mama & papa) over en «lille en» og de fortalte, at de aldrig havde været på den græske side!!!!

Mens vi sad og talte der, kom der nogle bekendte, som I adskillige år havde haft en lejlighed der og de opgav nu det hele = lejer havde misligeholdt det hele og ikke betalt for hverken strøm eller vand og iøvrigt kunne de IKKE få skødet, hvilket er et stort problem på øen! De fortalte endvidere, at der på den tyrkiske side er registreret 180.000 indbyggere og på den græske 1.000.000 indbyggere.

Vi skulle selvfølgelig også se Nikosia - den græske hovedstad - og her lod man, som om vi var idioter - hvad er det -, smiley = det hed Lefkosa! Vi tog derind og blev kørt lige til grænsekontrollen, hvor vi nok fik 20 stempler i passet, smiley! Den græske side var dog en for mig, enorm skuffelse -alt kostede det samme eller mere i EURO end på den tyrkiske side. Den tyrkiske side var flot, men den græske side kunne man nok have undværet. Turen var dog alle pengene værd.

PS. til sidst vil jeg anbefale webmaster, at lave en speciel «kolonne» til flybiletter, salg m.v., så vi kan få en lidt mere saglig side!

Venligst

Olrik

Skribentmail: