KULTUR, FRITID, GENERELT, VILLAER

Så gik også året 2010

Flag 20-01-11 ~3 minutters læsning · 451 ord

Ja, det var så endnu et år, som fastboende i Tyrkiet!

Det er stadigt lidt underligt, at julepynten først sælges omkring nytår og at naboen´s julenisser - som de jo slet ikke burde have - står her midt i Januar!

Da vi flyttede herned havde heller ingen julelys omkring huset, men det er nu helt selfølgeligt - smiley!

Hvad er der så sket i 2010 :

Ejendomspriser

Ja, dette interesser selvfølgelig mange og her er budskabet jo nok lidt blandet. Typisk er faldet i boliger promoveret af danske og udenlandske mæglere i masse byggerier markant. Boliger i den mindre prisklasse klarer sig godt og køberne er primært østerupærere og tyrkere. I den høje prisklasse er prisstigningerne på villaér meget høje og forventes, at forblive, som sådant. Køberne er primært tyrkere og folk fra mellemøsten.

Der må forventes store stigninger på boliger af ældre dato med en meget god beliggenhed - enten enkelt stående i selve Alanya eller villaér nær Alanya, med en velfungerede ejerforening - altså ikke fritstående villaér! Her skal også tages en mente, at gode byggegrunde i denne klasse nu er oppe på 300.000,00 Euro.

Prisudvikling i Tyrkiet

Ja, her sker meget og økonomien buldrer derudaf - dette har dog også givet en inflation på 8,52 i året der gik.

Statsobligationer og højrentekonti forrentes dog med 7-9%. Kursrisikoen skal man dog altid tage højde for.

Tyrkiet vurderes dog p.t. til en af verdens førende vækstlande og dette forventes, at holde ved.

Ejerforeninger

Dette er for mange et stort tema hernede og det er fuldt forståeligt!

Man skal dog gøre sig helt klart, at man ikke har købt hele Tyrkiet bare fordi man har en bolig hernede - sådan er det heller ikke i DK!

I sidste uge mødte jeg en sympatisk ældre dame der sagde « nej, hvor er Jeres have flot » og hvorfor holder de ikke min have sådan der, hvor jeg bor ? Jeg måtte jo fortælle, at vi selv holdte vores have - intet er jo gratis.

I vores ejerforening - 25 huse - er vi ekstrem hårde : vi skal altid have en egenkapital på 80.000 Lira og formanden vælges enstemmigt og er ene bestemmende i ethvert spørgsmål! Vi har et godt forhold og sparer hele tiden op til kommende investeringer.

Skal I have en god ejerforening kræver det personlig involvering og også investering!

Omkring Alanya:

Byen undergår en ekstrem udvikling og måske også lidt for hurtigt!

Reelt er indbyggertallet jo nærmest i højsæsonen +500 tusind og det er rigtig meget! Udviklíngen forventes dog, at forsætte idet Alanya også nu er blevet en metropol for mellemøstlige lande. Byen og bystyret arbejder dog hårdt på, at følge med udviklingen.

I ønskes hermed et godt 2011!

Skribentmail: