BOLIG, KØB, SALG, ADVOKATER

Flere advokater i søgelyset for dobbeltrolle

Flag 27-01-08 ~2 minutters læsning · 229 ord

I forbindelse med sagen om Vojens-advokaten Bjarne Ditlevsens dobbeltrolle som både advokat for boligkøbere - og samtidig som involveret på sælgersiden - i forbindelse med salg af boliger til danskere i Tyrkiet rettes søgelyset nu mod andre Advodan-advokater, som muligvis har haft en tilsvarende dobbeltrolle.

Ifølge artiklen var hele Advodans afdeling i Vojens og Haderslev involveret i bolighandler i Tyrkiet på sælgerside. Firmaet skriver således i sin egen ledelsesberetning, at det i perioder skal mellemfinansiere boliger for tyrkiske entreprenører, og at det i 2006 har købt nogle lejligheder i et lejlighedskompleks sammen med en gruppe investorer.

Hvis oplysningerne er rigtige, strider det mod god advokatskik, udtaler Henrik Rothe, der er generalsekretær i Advokatsamfundet.

Hermed rettes søgelyset også mod Bjarne Ditlevsen tre kompagnoner, advokaterne Peder Agger, Gert Drews Jensen og Erik Berg, som også var involveret i bolighandler i Tyrkiet.

Erik Bergs navn optræder desuden på et tyrkisk skøde som en del af navnet på et firma, der har solgt en lejlighed til en dansker.

Bjarne Ditlevsen er for nyligt blevet suspenderet fra Advodan-kæden med henvisning til hans dobbeltrolle i de tyrkiske bolighandler. De tre andre advokater er fortsat tilknyttet Advodan, og Tom Skovbon, direktør i Advodan, vil endnu ikke sige, om Erik Bergs navn på skødet også skal føre til suspension af ham. Det bliver først afgjort, når Advodan er færdig med at undersøge sagen, fremgår det af artiklen.

Skribentmail: