BOLIG, JURA, REGLER, ADVOKATER, BOLIGKØB, FERIEBOLIGER

Bøder til fire Vojens-advokater

Flag 16-05-09 ~2 minutters læsning · 245 ord

Fire Tyrkiet-advokater fra det tidligere advokatfirma Advodan Syd i Vojens har fået bøder for den måde, de har håndteret køb og salg af boliger i Tyrkiet på.

I forvejen er advokat Bjarne Ditlevsen fra firmaet blevet idømt en rekordstor bøde på DKK 150.000 for at have repræsenteret både køber- og sælgersiden ved handel med ferieboliger i Tyrkiet, og i denne uge har Advokatnævnet igen haft bødeblokken fremme over for Ditlevsens daværende kolleger og partnere.

Advokat Erik Berg har således fået en bøde på DKK 25.000 for at have overtrådt god advokatskik. Det gjorde han, da han frigav en købesum, som køberen, Carsten Laritzen, havde deponeret, før betingelserne var til stede for at gøre det.

Erik Berg erkender i artiklen, at han har pådraget sig et ansvar i forbindelse med transaktionen. Han tilføjer dog, at han kun gjorde det som substitut for en kollega, der var fraværende fra arbejdet.

Desuden har advokaterne Peder Agger, Stephan Ravn Berg og Gert Drews Jensen fået en bøde på hver DKK 10.000 for at have overtrådt retsplejeloven. Bl.a. fordi Advodan Syd begav sig af med ulovlige aktiviteter som at låne penge til byggeprojekter i Tyrkiet, eje en boligejendom i Danmark og eje et selskab, der investerede i tyrkiske ejendomme.

De fire advokater er i dag fælles om at eje advokatfirmaet AggerBergDrews Advokater, og flere af dem var partnere i Advodan Syd, inden de blev smidt ud af Advodan-kæden på grund af håndteringen af ferieboligerne i Tyrkiet, fremgår det af artiklen.

Skribentmail: