BOLIG, JURA, REGLER, ADVOKATER, BOLIGKØB, FERIEBOLIGER, LEJLIGHEDER

Advokat beskyldes for omvendt pengevask

Flag 27-11-10 ~Et minuts læsning · 193 ord

Den tidligere Tyrkiet-advokat Bjarne Ditlevsen beskyldes nu for - ikke at vaske sorte penge hvide men - at vaske hvide penge sorte. Anklagen kommer fra Poul Christensen, der gennem et selskab har investeret i 35 lejligheder i Tyrkiet.

Poul Christensen fremfører, at han har købt lejligheder for EUR 2 mio. gennem Bjarne Ditlevsen uden at få fakturaer for beløbet. De manglende fakturaer kan give investoren problemer, når han skal sælge lejlighederne. Så vil den officielle gevinst, som der skal betales skat af, risikere at blive EUR 2 mio. højere, end den er i virkeligheden.

Poul Christensen siger, at han flere gange har bedt om at få de pågældende fakturaer - men uden resultat.

Omvendt mener investoren, at Bjarne Ditlevsen ved transaktion har fået vasket 2 mio. hvide euro sorte. Det er således penge, som Bjarne Ditlevsen ikke officielt har, lyder argumentationen.

Det er da også Bjarne Ditlevsens officielle formue - eller snarere mangel på samme, der afholder Poul Christensen fra at sagsøge advokaten. Investoren ønsker ikke at ofre en halv mio. kroner på en retssag mod en person, som ifølge hans egen vurdering - officielt - ingen penge har, fremgår det af artiklen.

Skribentmail: