BOLIG, KØB, SALG, EJENDOMME, EJENDOMSMÆGLERE, KORRUPTION, KÆLEDYR, LEJLIGHEDER, SKØDER

Skøde med eller uden billede samt vigtige oplysninger FRA MURAT ESIYOK

Flag 10-04-07 ~4 minutters læsning · 782 ord

Hej til alle.

Som jeg før har skrevet får jeg mange henvendelser på min private mail. Jeg vælger ind imellem at sætte nogle af dem ind på udvandrerne hvis jeg mener at det kunne være til hjælp for andre. Dette er en af dem.

Hej Murat.

Da jeg har set at I har drøftet skøder på udvandrerne.dk tillader jeg mig at stille et spørgsmål, som jeg håber du kan være behjælpelig med.

Jeg og en række andre køber i samme projekt har modtaget et skøde fra ejendomsmægleren, hvor vores billede ikke er påført og hvor det kryds der er afsat, er i den miderste af de tre rubrikker, hvor man kan krydse af. Jeg har fra andre hørt at krydset skal være i den venstre rubrik??

Hvis vi en dag ønsker at sælge lejligheden er det da lige meget, at der ikke er et billede på skødet?

Vores ejendomsmægler har sagt, at det skøde vi har modtaget er midlertidigt men gældende, og at det ikke betyder noget at der ikke er billede og at det heller ikke betyder noget i hvilken rubrik krydset er afsat. Vi fik desuden at vide, at hvis vi ønsker et skøde med billede så skal vi betale ekstragebyr herfor.

På forhånd tak.

Med venlig hilsen

Henrik Frank

Hej Henrik Frank,

Hvis jeres navn står på skødet er det underordnet om der er billede på eller ej. Når der sker et ejerskifte SKAL køber eller købers repræsentant aflevere et billede på skødekontoret af køber selv som bliver sat i tinglysningsbogen. Du kan eventuelt tage op på skødekontoret og få sat et billede på men dette billede skal være identisk med det billede som man afleverede til skødekontoret da skødet blev tinglyst. I tilfælde af at man har givet en fuldmagt til en repræsentant skal billede være ens med det billede som sidder i fuldmagten som notaren har udarbejdet. At få sat et billede i skødet på et senere tidspunkt koster under normale omstændigheder IKKE noget men man kan komme hurtigere til hvis man giver dem «drikkepenge». Det skal dog siges at det er ulovligt at give «drikkepenge» og kan få konsekvenser for både den der giver, den der modtager og den der formidler. Antalya skødekontor flyttede til nye lokaler for nogle måneder siden. Før de flyttede ind i deres nye lokaler har politiet installeret hemmelige kameraer og mikrofoner for at aflytte. Desuden var der også synlige kameraer ud over de hemmelige. Efter at have overvåget og aflyttet i en periode blev det meste af personalet anholdt og den dag var skødekontoret lukket. Nu er det meste af personalet udskiftet og vi må håbe på at de nye sagsbehandlere nu har lært at man i Tyrkiet seriøst gør alt for at komme korruption til livs.

Der er tre rubrikker på et skøde. «Kat mülkiyeti», «Kat irtifaki» og «Devre mülk». Sidst nævnte «Devre mülk» er det vi kalder «Time share». I de fleste skøder i hele Tyrkiet er der afkrydset «Kat irtifaki» selvom der burde stå «Kat mülkiyeti». Det er ret indviklet hvis jeg skal til at forklare i detaljer hvornår det er det ene og hvornår det er det andet. Hvis jeg skal skrive det ret generelt kan man sige at «Kat irtifaki» er et skøde der er tinglyst under opførsel af en ejendom. «Kat mülkiyeti» er når ejendommen er bygget færdig, godkendt af samtlige myndigheder (ca. 15 forskellige, herunder brandvæsen, civilforsvaret, elværk, vandværk o.s.v.). For at ejendommen skal have status som «Kat mülkiyeti» skal man have «Genel Iskan» og «Ferdi Iskan» og at dette bliver meddelt til kommunen og skødekontoret. Byggefirmaet er forpligtet til at få lavet Genel Iskan og betale udgifter hertil. Derimod er det ejeren selv der skal få lavet Ferdi Iskan og betale udgifterne til denne. Det er netop derfor at de fleste ejendomme er registreret som «Kat irtifaki» i stedet for «Kat Mülkiyeti». Det vil sige at på papir ser det ud som om at de fleste ejendomme i Tyrkiet stadig er under opførsel :-) Tyrkiet er ET STORT byggeplads. Regeringen har stiftet en kommission i Ankara som har undersøgt dette problem. Kommissionen har vedtaget at det skal være lovpligtigt for ejerne at få «Ferdi Iskan» og på den måde få skiftet skøderne ud fra at være «Kat irtifaki» til «Kat mülkiyeti». Dog er dette ikke vedtaget i parlamentet endnu af politiske årsager. Der er jo parlamentsvalg i år. Vedtager man dette før valget kan vælgerne godt svigte da man jo skal betale stempelgebyr, afgift og lignende for at få lavet disse ting. Derfor venter man til at vedtage dette efter valget. WELCOME TO TURKEY :-).

Har De andre spørgsmål er De velkommen til at kontakte os.

Murat Esiyok

Nirvana Danemlak Boliger A.S.

www.danemlak.dk

Skribentmail: