BOLIG, KØB, SALG, BUREAUKRATI, EJENDOMME, EJENDOMSMÆGLERE, OVERSÆTTELSE, SKØDER

DANSK OVERSÆTTELSE: Orange Alanya News - artikel om skødeproblemer

Flag 30-05-07 ~3 minutters læsning · 551 ord

Hermed en dansk oversættelse af artiklen:

HER ER TO FORHINDRINGER

Problematikken vedrørende salg af fast ejendom til udlændinge er endnu engang aktuel. Lovgivningen der blev vedtaget af det tyrkiske parlement der muliggjorde de lokale skøde kontorer at overtage militær kontorets arbejde m.h.t. tilladelser er blevet annulleret.

«INGEN BEGRUNDING»

Formanden for branche foreningen for ejendomsmæglere i Alanya (ALEKOD) Kerim Baliktay, oplyser at det kommer bag på ham at lovgivningen er blevet annulleret uden nogen begrundelse. Idet øjeblik man forventede at skøde behandlings tiden ville blive hurtigere og at der ville komme fart på salget får vores branche endnu et slag, siger han.

DANSKER CHOK

De danske statsborgere vil gerne have skøderne på deres ejendom nummer 2. Dog er ingen af vores henvendelser til indenrigsministeriet blevet besvaret. Vi har hverken fået godkendelse eller afslag og kan derfor ikke overdrage skøderne på ejendom nummer 2. At den nye lovgivning er blevet annulleret er derfor kommet som et chok da vi forventede at det nu ville blive en nemmere og hurtigere procedure, oplyser BALIKTAY.

Formanden for ALEKOD Baliktay siger, «Lovgivningen der gjorde det nemmere og formindskede behandlingstiden for skøder er blevet annulleret. Danskerne kan ikke få deres skøder på 2. bolig de køber. Dette forårsager en krise i vores branche».

  • Kerim TOKSÖZ

Formanden for branche foreningen for ejendomsmæglere i Alanya (ALEKOD) Kerim Baliktay, siger at branchens bestyrere ikke har, kunne overkomme bureaukratiet. Han fortæller at trods danskerne juridisk har ret til at købe bolig nummer 2 har de ikke kunne få deres skøder. Ingen af de skriftlige henvendelser vi har rettet til indenrigsministeriet er blevet besvaret endnu, hverken positivt eller negativt.

«INGEN BEGRUNDELSE ER BLEVET OPLYST»

Baliktay husker på at Provinsformanden for regeringspartiet AKP, Kemal Kacmaz udtalelser om at tilladelsen der normalt skal hentes fra militærkontoret i Izmir fra og med februar måned skulle ske via det lokale skødekontor i Alanya i overensstemmelse med redigering af den eksisterende skødelov og fortsætter «For at gøre det nemmere for udlændinge at købe fast ejendom har det tyrkiske parlament vedtaget en lov. Provinsformanden for regeringspartiet AKP Kemal Kacmaz har oplyst at militær godkendelses proceduren i Izmir skulle ske direkte fra Alanya skøde kontor. I stedet for at praktisere denne nye lov er den i stedet blevet annulleret. Vi forventede ikke at loven blev annulleret uden begrundelse, tværtimod var vores forventning at den blev praktiseret fra februar måned. Dette skader vores branche.»

HVAD HAVDE KACMAZ SAGT?

AKP provinsformand Kemal Kacmaz havde oplyst at vedtagelsen af den nye lov ville gøre det meget nemmere og hurtigere for udlændinge at få deres skøder og fortsatte, «Før i tiden skulle udlændinge søge om en godkendelse i militærkontoret i Izmir for at kunne få deres skøder tinglyst i deres navn. Denne procedure tog minimum 3 måneder. Man har taget kontakt til det centrale Skøde hovedkontor i Ankara som skriftligt har oplyst det lokale skødekontor i Alanya at tilladelserne fra og med næste uge skal kunne gives af dem i stedet for militærkontoret i Izmir.»

Ovenstående oversættelse er lavet meget hurtigt og jeg tager forbehold for fejl. Denne artikle viser at der ikke er blevet ændret på den nuværende situation. Man skal altså IKKE se det som en forværring af situation. Budskabet er blot at vi stadig skal igennem det tyrkiske (til tider charmerende) bureakrati.

Med Venlig Hilsen

Murat Esiyok

Nirvana Danemlak Boliger A.S.

Skribentmail: