BOLIG, KØB, SALG, SKØDER, EJENDOMME

Svar til Janne Christiansen DAEMLAK

Flag 11-04-06 ~2 minutters læsning · 391 ord

Hej Janne,

Jeg kan godt forstå at du og sikkert mange andre er lidt forvirrede men der er svar på alle dine spørgesmål.

Loven blev annulleret i april 2005 men var gældende 3 måneder frem, altså til slutningen af juli. Lad os antage at man købte en ejendom i april og underskrev købsaftalen. Proceduren var da at selvom købsaftalen var uderskrevet kunne der ikke foretages tinglysning før man havde en militær godkendelse. For at søge om en militærgodkendelse skal der hentes og laves en del papirer og bilag til denne ansøgning til militæret. Hvis din mægler er meget hurtig kunne han nå at hente og få lavet disse bilag på et par uger. Disse papirer skulle sammen med din ansøgning sendes til militærkontoret som skulle behandle din ansøgning. Denne behandlingstid kunne sagtes tage op til 5-6 måneder og her har vi allerede overskredet den 3 måneders periode hvor loven stadig var gældende. Kort sagt kunne man ikke starte selve den officielle salgsprocedure før den militære godkendelse var hentet. Vi har kunder som har fået den militære godkendelse i midten af juli og derfor kunne få deres skøde. Vi har også kunder der har fået deres militære godkendelse i starten af august og derfor ikke kunne få deres skøde. Mange tror at ligeså snart man har underskrevet købsaftalen så starter proceduren. Det er ikke rigtigt idet ansøgningen til militærgodkendelsen rent juridisk ikke bliver betragtet som en del af proceduren. Altså selvom man har købt da loven stadig tillod det er ikke ensbetydende med at den officielle købsprocedure har kunne komme igang før tidsfristen var omme.

Det eneste den tyrkiske regering kræver er gensidighed. (Derfor er det efter min mening ikke korrekt at sige at sådan noget aldrig var sket i Danmark som du skriver. Det er faktisk sket i Danmark da sommerhusloven blev vedtaget for mange år siden). Danskere kan købe i Tyrkiet på samme vilkår som tyrkere i Danmark. Det er vel fair nok. Trods denne gensidighedsprincip er den tyrkiske procedure nemmere idet Danmark kræver 5 års opholdspligt og opholdstilladelse hvor imod tyrkiet kræver 6 måneders opholdstilladelse uden opholdspligt.

Hvad angår danskernes rejselyst til Tyrkiet er de udtalelser ikke officielle. Jeg snakkede tilfældigvis med en af de store rejsebureaer idag som fortalte mig at de havde meget stor fremgang i Tyrkiet. De ville dog ikke give nøjagtige tal pga deres konkurrenter.

Skribentmail: