BOLIG, KØB, SALG, BUREAUKRATI, GRUNDE, JORD

Et halvt hundrede bidrag er fjernet

Flag 23-05-05 ~3 minutters læsning · 453 ord

Jf. reglerne for driften af Udvandrerne.dk - som kan læses på http://www.udvandrerne.dk/JLKM/Udvandre.nsf/Allenummeropslag/13057Text - så er det ikke meningen, at webmaster skal sidde med sin røde pen og slette «forkerte» bidrag. Webmasters rolle kan snarere sammenlignes med den, som en vicevært har i et boligkompleks.

Med andre ord: Der er højt til loftet på Udvandrerne.dk, men vi befinder os stadig indendørs! Og nu har viceværten for første gang i webstedets tre-årige historie set sig nødsaget til at svinge fejekosten i noget, der ligner en forårsrengøring!

For mange indlæg i de seneste 14 dages debat om mæglersalærer - men også andre forhold - i Tyrkiet har bidraget for lidt til brugernes viden og grundlag for at danne deres egen mening. For nu at sige det pænt!

På den baggrund er cirka et halvt hundrede bidrag blevet fjernet fra Udvandrerne.dk. Det er sket med indlæg, som ifølge webmasters vurdering falder ind under en eller flere af nedenstående typer:

  • Gentagelse af allerede fremførte synspunkter fra den samme person.

  • Gåen efter manden i stedet for efter bolden.

  • Opfordringer til at stoppe mudderkastningen (som der jo altså ikke længere er ret meget tilbage af).

  • Forsøg på få lidt gratis reklame for sit eget firma.

Bemærk venligst, at alle de centrale indlæg i debatten fortsat står tilbage. Det er blot «støjen på linien», som der nu er tyndet kraftigt ud i.

Brugere, som måtte være uenige i webmasters dispositioner, bedes henvende sig pr. e-mail til Udvandrerne.dk. Se e-mail adressen på:

http://www.udvandrerne.dk/JLKM/Udvandre.nsf/Allenummeropslag/11601Text


I debatten har flere bidragydere kritiseret de anonyme bidrag på Udvandrerne.dk – og opfordret alle skribenter til at underskrive sig med navn.

Denne opfordring står også i reglerne for driften af Udvandrerne.dk – og bakkes hermed op. Ønsker en bruger at slå igennem med et budskab, så forøges chancen for dette faktisk ved at stå åbent frem.

Omvendt fastholdes politikken om, at det SKAL VÆRE MULIGT at skrive anonymt. Af to grunde:

  • Kontroversielle oplysninger og berettigede synspunkter KAN jo fra tid til anden skabe en budbringer problemer på halsen, selv om det er ufortjent.

  • Et krav om at opgive navn (og evt. adresse) kan alligevel ikke håndhæves i praksis uden et uforholdsmæssigt stort bureaukrati.

Det er selvfølgelig muligt rent teknisk at tvinge alle debattører til at lade sig registrere som brugere på Udvandrerne.dk, før de får mulighed for at skrive bidrag på webstedet. Men selv da kan man jo, hvis man ønsker det, registrere sig med et almindeligt navn og adresse, som blot ikke findes. Noget lignende gør sig gældende, hvis det bliver tvunget at skrive et navn under sine indlæg. Anders And m.fl. kan gå hen at få kronede dage. Men det samme gælder også navne, som det kan være svært at få be- eller afkræftet rigtigheden af.