BOLIG, KVALITET, VILLAER

Her kommer kilden

Flag 19-09-05 ~2 minutters læsning · 218 ord

(Beklager, at jeg først opdager kritikken så lang tid efter…)

Det er korrekt, som det nævnes i bidraget, at Flemming Lindeløv har forladt direktørposten i Carlsberg og sidenhen også i Royal Scandinavia. Det er svært at opdatere alle kendte danskeres biografier på et websted, hvor det ikke er formålet. Men opdateringen er nu sket for Lindeløvs vedkommende.

Kilden til oplysningen er artiklen «Topchefernes paradis på Côte d’Azur» fra Børsen fredag d. 23. juni 1999, hvor der står at «Carlsbergs koncernchef Flemming Lindeløv er taget ned til Biot mellem Nice og Antibes».

Sætningen står midt mellem en oplysning om, at Egmonts administrerende direktør Jan O. Frøshaug har et hus bag Grasse, og at Asger Aamund og Suzanne Bjerrehuus har en villa i Cannes.

Derfor tog jeg for givet, at formularingen «er taget ned til» var et forsøg på at variere sproget i artiklen. Men i det nye lys må jeg erkende, at vendingen nok snarere går på, at Flemming Lindeløv blot holder (eller holdt) ferie i Biot.

Derfor beklager jeg naturligvis, at Flemming Lindeløv uretmæssigt er kommet med på listen over kendte danskere med hus eller bopæl i udlandet. Han er nu fjernet.

Men fejlen skyldes ikke useriøsitet. Der er - som det også demonstreres i dette svar - kilder på samtlige personer, som har fundet vej til listen.

Skribentmail: